Wonderful

Passet gick superbra och jag avslutade med 40 min på crosstrainern för lite förbränning :) Känner mig pepp att minska i fett och det är mest "tack vare" alla dumma speglar på gymmet, haha! Min ben är bra möra nu ialf så får se hur mycket jag kommer kunna gå imorn.

Nu ska jag mysa framför Idol och kramas med min make :)


 

 

 

 

 

 

 


Fredag hela veckan

Idag är det fredag, härliga fredag och jag har långhelg! Underbart! Började dagen med en lugn morgon med maken med mysfrukost och missemys. Nu har jag precis kommit hem från akupunktören som satte 14 nålar i mitt huvud. Otroligt att nålar kan bota så mycket, min yrsel är som bortblåst och det är så skönt att slippa bli åksjuk när man sitter i soffan.

Nu ska jag kasta på mig ett ansikte och packa träningsväskan och dra ner på stan för att träffa finaste Maria. Vi har inte hunnit träffas sen bröllopet så att det är minst sagt på tiden! Innan jag åker hem ska jag ta mig en repa på gymmet och mörda mina ben ;) Det kan dom gott behöva!


Mina bästa flickor!! Bästaste Malin, jag, Emily (barfota :P), Fina Maria och Go-Sussi! Underbara flickor!
Älskar er alla! <3














Oh Happy Day

Gympasset idag gick över förväntan. Alltid roligt när man känner i kroppen att man blivit starkare och orkar mer. Rygg och mage stod på schemat idag och senare ikväll ska jag och Calle ta oss en promenad och bränna lite extra :) Känner jag har lite mot mig nu när jag slutat med en sorts medicin och stoppet gör mig svullen i kroppen och viktökning. Inte alls så roligt när man bestämt sig för att minska i vikt till jul :P Bara att jobba hådare, ingenting är omöjligt!













Onsdagslunch hos farmor


It´s a cloudy day

Morgonen är mulen här i Gävle så alldeles perfekt pluggväder med andra ord :) Började min dag med morgonmeditation och frukost på det. Nu försöker jag samla kraft att ta ett ryck med plugget, tenta imorgon! Uha!

Gårdagens pass på gymmet blev bröst/axlar och 15 min intervaller på löpbandet! Körde riktigt tungt och var utpumpad när jag väl lämnade, job well done! Det var hur roligt som helst att köra tunga vikter och jobba mer med styrka än seghet och uthållighet, mer min melodi. Så ser fram emot resten av min träningsvecka och funderar nästan på att köra 2 tunga veckor följt av 2 veckors cirkel/uthållighet istället för bara en tung vecka.
Vad tycker ni?? Hjälp :)



Resten av min träningsvecka ser ut såhär:

Onsdag: Spinning pyramidintervaller
Torsdag: Rygg/Biceps/Mage
Fredag: Yoga/Vila
Lördag: Spinning 75 min
Söndag: Ben/Rumpa/Triceps


Alla mina styrkepass avslutas med 15-30 min kondition och då helst intervaller på löpbandet för att tvinga upp min kassa kondition plus för extra fettförbränning så att mina överflödskilon tackar för sig snarast ;)


 








Time to wake up now

Nu är det dags att dra till gymmet snart och starta igång en chocka-kroppen-vecka! Jag kör cirkelträning och fokus på kondition i en 2-veckorsperiod och så en riktigt tung vecka i mitten på det med ordentligt tryck på ren styrketräning och 1-2 pass spinning. Sett fram emot den här veckan ett tag nu då jag känner att jag tappat så mycket styrka över sommaren att jag verkligen vill utmana mig och känna trycket i kroppen och värken dagen efter:)

Vad kommer ni att träna idag? Låt oss peppa varandra! :)


Resten av dagen kommer att gå till plugg, tenta på torsdag och jag har svårt att hitta fokus till det. Huvudvärken och nackspärren har verkligen satt käppar i hjulet för mig och jag känner mig oförberedd :( Men bara att bita i de två sista dagarna nu med enbart träningsuppehåll och kvällskurs ikväll. Om jag orkar drar jag en sen kväll ikväll men det tvivlar jag på så kuddkramig som jag har blivit på sistone :P

 
















Knäckehäxan

Ikväll har jag bakat knäckebröd här hemma. Knäckebröd och popcorn är mina två stora svagheter i matväg och nu har jag alltså bakat mitt eget och det blev supergott! Tillsammans med mitt mandelsmör som jag gjorde tidigare idag så blev detta en riktig smaksensation :) Maken är skeptisk mot mandelsmör dock och tycker minsann att det ska vara gammalt herderligt bregott på mackan men jaja, smaken är som baken ;)


Mandelsmör

1,2 dl mandlar (med eller utan skal) lr mandelmjöl som jag använder mig av
3 msk flytande kokosolja
1/2 tsk salt
1 msk honung


Mixa mandlarna till ett fint pulver och blanda i resten av ingredienserna. Mixa tills det blivit en smidig massa. Håll svalt! Kan användas på mackan eller till äpplen för att nämna några exempel! Supergott!



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Första veckan

Första veckan av mitt nya sunda liv har verkligen gett utdelning. Jag sover som en stock, blir trött redan vid 21-22 på kvällarna och är lite piggare på morgonen än vad jag normalt är. Har hållit kosten och inte ätit socker, druckit alkohol eller onödigt fet mat och jag har tränat 5 gånger.
Meditationen har det blivit si sådär med, hunnit med 3 sessioner samt 1 pass yoga men jag känner redan skillnad. Får dock en konstig smärtkänsla i ryggen när jag sitter forcerat rak i ryggen under meditationen, undrar om det beror på svaga ryggmuskler?
Gått på akupunktur 2 gånger i veckan och tagit till mig av alla tips. Känner en ökad känsla av kontroll i kroppen!

Förhoppningsvis så kommer detta schema att visa sig även på vikten och kroppsformen :) Ska hålla detta i 8 veckor och sen får vi se om jag förändrar det lite beroende på resultaten. Jag har ett par kg som jag skulle vilja bli av med och vill bygga lite mer styrka! Peppad till tänderna!

Nu blir det plugg och lite brödbak!












Lördagsmys

Spinningen imorse blev omotiverad men genomförd så det känns bra såhär efteråt. Hann med en liten tur på stan oxå i det superfina höstvädret. Nu sitter jag hemma med en massa tända ljus och myser och bakar bröd. Älsklingen bestämde sig för att göra sin arbetsdag kort och komma hem till sin fru, det uppskattas! Nu ska det laddas inför Emilys födelsedagsmiddag ikväll, god mat i fina vänners lag! Underbart :)


Min underbara Emily :)

 







God morgon! :)


Nu kör vi!


Powerpulver

Har nyss druckit en smoothie full med energi :) Fått hem mitt bärpulver som jag beställde förra veckan och det kom i rättan tid för imorse vaknade jag med öm hals. Bärpulver är frystorkade, malda bär som pulveriserats för att utvinna alla antioxidanter som finns i bärens frön som är närmast omöjliga för oss att bita sönder.


Powersmoothie

2 dl lätt naturell youghurt
Frysta blåbär
1 tsk bärpulver
1 banan
1 bit ingefära


Helt underbar smoothie fullsmockad med energi! Har ni behov av extra vitaminer och antioxidanter så rekommenderar jag verkligen bärpulver! Fria radikaler är inte bra för oss men florerar tyvärr omkring oss och i oss i ett konstant överflöd. Stress är en av orsakerna som sätter igång denna reaktion inom oss, motverka!

 

Den variant av bärpulver som jag har är av blåbär, nypon, havtorn, tranbär och svarta vinbär. Sen finns det även pulver med enbart blåbär eller det bär vars egenskaper man är ute efter :) Mamma kolla genast upp detta!

www.immun.se

 

 

 

 

 

 


Mindfulness

Idag hade vi en föreläsning om Mindfulness. Väldigt intressant och givande ämne och definitivt någonting som jag kommer att läsa mer om i framtiden. Meditation är ett viktigt inslag i mindfulnessen och det jobbar jag på att lära mig så kommer att bli intressant att märka skillnad i mitt sätt att vara och att se/reflektera över saker och ting i framtiden.

Nu ska jag snart dra på mig träningskläderna och sticka iväg på ett pass intervallspinning. Tanken var att det skulle vara ett ledarlätt cirkelpass idag för mig men de ändrade svårighetsgrad på passet och jag är inte i tillräckligt bra form för avancerad ännu på långa vägar :) Så nu har jag ett mål ;)

Började som jag tidigare skrev min utmaning i söndags och nu är det 4e dagen utan socker, med intensiv träning och med daglig mental avslappning och jag mår mycket bättre i själen redan!
Om vi ska ta det kroppsliga så har jag varit på skallröntgen idag om mina besvär och får provsvar om ca 1 vecka, skönt att ha det ur världen för det var rätt obehagligt..


 







Frukoststund har guld i mun


O´boy och dyngsura kläder

Spinningpasset gick superbra och det var första gången jag testade på friskis intervallpass som faktiskt var riktigt roligt. Naturligtvis så fick pulsklockan följa med och peppa mig igenom de 60 minuterna av ren mjölksyra :) 565 kcal förbrukade och maxpuls i nästan alla intervaller, så jäkla bra! Nu ska jag ta den underbara känslan och hoppa in i duschen innan jag ska slänga ihop lite lunch och börja plugga inför tentan om 10 dagar.

Finns det nå bättre än att tända ljus i lägenheten och krypa upp i soffan och höra regnet smattra på rutan? Nej! Och jag är väl förtjänt :)


Btw, cykla i spöregn är ingen höjdare! :D

 

 

 

 

 

 

 


Regnig måndag

Regnet öser ner utanför rutan och det smattrar lite härligt mot rutan. Jag hade kunnat njuta betydligt mer av att sitta inne och lyssna på regnet om jag nu inte visste med mig att jag om en kvart ska ge mig ut i spöregnet för att ta mig ner på gymmet och köra ett spinningpass. Kommer att vara himla skönt dock när jag kommer hem igen :)

Ska ringa till hälsocentralen igen idag och proppsa på att få komma till en läkare för mina migräner. 10e dagen i rad som jag vaknar med migrän och hela mina dagar blir förstörda när huvudet konstant känns som om det ska explodera. Enda gången jag inte tänker på det är när jag tränar så det kommer jag att fortsätta med varje dag tills de försvinner. Har även påbörjat min plan som jag skrev om tidigare nu denna vecka och jag tror att det kommer att fungera bra för mig :)












Sundaymorning

Igår kväll var vi på middag hemma hos Malin och Micke och blev bortskämda med trerätters middag och trevligt sällskap :) Alltid lika underbart att umgås med er fina vänner! Dom fick mig till och med att testa på brädspel vilket jag avskyr och andra omgången föreslog jag :) Med rätt sällskap kan till och med brädspel vara roligt!
Tog inga bilder så snor en från Malins blogg.

Tror inte maken var så sugen på att posera på kort :P

 

Nu ska jag ta och anmäla mig till en massagekurs i höst och efter det ska vi dra oss iväg till gymmet. Jag ska kämpa mig igenom ett cirkelpass med huvudvärk och Calle ska springa milen som vanligt :)

 

Vad gör ni denna höstsöndag??

 


Plan

Mina 8 närmsta veckor kommer att se ut som följande:

Träning: 4-5 ggr/veckan med en mix mellan cirkelträning och spinning
Meditation: Helst varje dag men minst 5 dagar i veckan
Sjukgymnast: Akupunktur 2 ggr/veckan till en början och sen samtal
Kost: Nyttig och varierande kost med en ätardag till helgen.
Dryck: Inte dricka fullt lika mycket kaffe och försöka dricka mer grönt te för antioxidanterna
Sömn: 7-8 timmars sömn varje natt

Det kommer att bli tuffa veckor att lägga om men jag vet att det här är någonting som jag måste göra och för att hitta tillbaka till min forna hälsa. Tur att jag har bra vänner, familj och en bra man som finns här som stöd för mig.
Så på måndag så kör vi! :)

Spinningen imorse gick för övrigt över all förväntan! skitroligt pass! synd bara på migränen som följde och som däckade mig idag helt och hållet. Började att blöda näsblod efter ett tag och då släppte den värsta smärtan och enligt 1177 ska jag hålla koll på så att jag inte får någo feber. Det ska undvikas för snart är det middag hos Malin :))

 


Lördag 2011-09-17

Idag är det lördag, härliga helg. Veckan som har gått har varit hemsk och har innehållit väldigt få ljusglimtar och hade det inte varit för min underbara grupp som jag arbetat med hade jag nog upplevt mer psykisk ohälsa än vad jag faktiskt gjort, tack det för det fina vänner! <3

Mina migräner har fått överhanden och jag vaknar numera med migräner och känner mig så pass yr att jag blir åksjuk och irriterad väldigt lätt, min kära make har det inte alltid lätt. Akupunkturen igår och medvetenheten hoppas jag kommer att hjälpa mig en bit på vägen och jag tänker att göra resten av mitt liv till en lugnare och mer medveten tid. Akupunktur är något jag aldrig testat tidigare och fiskade lite info av vänner dagen innan och igår när jag kom dit så kände jag mig lugn och nyfiken men satan vad ont det gjorde när hon vred på nålarna i huvudet. När jag kom hem var jag så himla trött att jag hade svårt att hålla ögonen öppna och sov 12 timmar inatt, börjat somna mer och mer i soffan nu :P

Nä, nu ska jag ruska av mig och slänga i mig en kaffeslur innan det är dags för spinning mellan 11-12 :) Underbart sätt att starta en lördag på! Kvällen bjuder på middag hemma hos världens bästa och finaste Malin och Micke <3 Mitt ut i urskogen ska vi,hahah .. Sorry Malin, var tvungen :D

Senare idag ska jag lägga ut min 12 veckorsplan som jag tillsammans med sjukgymnast och läkare utformat, ska börja på måndag redan  .. spännande!

Här kommer lite bilder på the M&Ms och oss genom tiderna :P håll i hatten ..




















Stresshantering

Som jag skrev i måndags så har jag äntligen tagit tag i mina stressproblem och ringde till hälsocentralen här i Gävle. Idag hade jag min första tid hos rehab och fick träffa en sjukgymnast som jag guida mig genom den här resan. Vi pratade om symtom och hon kände och klämde på min nacke och drog mitt huvud hit och dit. Två gånger i veckan ska jag tillbaka på akupunktur och för att bota symtomen och efter det så följer samtal som ska hjälpa mig att finna en balans i livet och bygga självkännedom för att i framtiden kunna hantera den vardagliga stressen. Jag ser oerhört positivt på det som jag nu står inför och tänker lägga ner min själ för att finna min inre ro.


 







Tacolasagne

Ikväll har vi ätit tacolasagne, riktigt gott och Calle åt nog upp hela formen han :) Alltid ett bra betyg!


Tacolasagne

500 g kyckling i strimlor
1 påse tacomix
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
400 g krossade tomater
salt & peppar
150 g lasagneplattor
2 dl riven ost


  1. Strimla kycklingfiléerna. Bryn kycklingstrimlorna runt om. Tillsätt kryddmixen och vatten, rör om och låt småputtra några minuter.
  2. Häll tomater, mjölk och crème fraiche i en tillbringare och mixa med stavmixer. Salta och peppra.
  3. Smörj en ugnsform. Varva tomatmjölk, kyckling och lasagneplattor. Strö över osten och gräddai 200º tills lasagnen fått fin färg, 20–25 minuter för färsk pasta, 30–35 minuter för torkad pasta.
Receptet kommer från kokaihop.se










God onsdagsmorgon! :)


Stress & Självkännedom

Just nu håller vi på att läsa en kurs om stress och hur den påverkar vår fysiologi och psykologi. Otroligt intressant att veta vad det är som händer i kroppen när vi utsätts för stress, både kortvarig och långvarig, men samtidigt skrämmande då jag vet med mig att jag stressar väldigt ofta och även i situationer då det är totalt onödigt. Jag utsätts inte för någon akut alarmreaktion när jag står och duschar t.ex. men trots det så kan jag komma på mig själv att stressa mig igenom duschen istället för att ta den "mig-tiden" till att koppla av och njuta av värmen och lugnet. Varför tillåter vi oss så sällan att bara koppla av? Att känna ett värmande lugn sprida sig i kroppen utan att känna att en massa måsten hopar sig.

Jag och Linnea pratade på vägen hem från skolan idag att man egentligen borde skriva två listor och bära med sig, en lista med saker som man MÅSTE göra och en lista på saker som man BORDE göra. Jag tror att en stor del av det som idag känns som ett måste egentligen hamnar på "borde-listan" och kan därmed väljas bort vid ont om tid.
Föreläsaren idag tog upp att det ligger lite i vår människliga natur att älta saker och tänka på vad andra anser om oss och då främst vi kvinnor, varför är det så? Varför lägger vi ner så mycket energi på att tänka och fundera på vad andra ska tycka om oss? Och om det vi sa under vår förra redovisning egentligen var rätt dumt? Kan vi istället inte lägga den energin på självkännedom och på så sätt växa som person och känna oss nöjda med oss själva precis som vi är? Även om folk tittar konstigt och grodor hoppar ur våra munnar? Det är någonting som jag kommer att jobba mycket med nu. Lära mig att uppskatta mig för precis den som jag är, ingen annan är som jag och ingen annan är som du.

Jag vill sluta stressa mig igenom livet för att försök att få tid till att leva. Jag vill uppskatta livet och alla gåvor som det bär med sig i form av kärlek, kramar, vänskap och familj. För mig är det avkoppling att träna och tack vare Matilda har jag även idag testat på att lyssna på ett meditationsband och jag var så pass stressad att jag svimmade av när jag reste mig upp efteråt. Är det att leva? När man är så stressad att man aldrig har tid över för att det alltid finns saker som BORDE göras. Jag anser inte det och har därför bokat in mig hos en sjukgymnast nu på torsdag morgon för att få hjälp med min stresspersonlighet och hitta en balans/homeostas i mitt liv. Jag ska skriva min "måste-lista" och min "borde-lista" och sen ska jag börja att prioritera! Jag ska börja prioritera mig själv och mitt välmående.
Som en klok person skrev häromdagen på ett forum "Varför prioriterar vi bort vårt välmående för en karriär bara för att sedan lägga våra pengar på att försöka uppnå ett välmående igen?". Det här är inte sunt och jag tänker börja arbeta hårt för att bryta mitt mönster redan idag. En dag snart ska jag vakna upp och tänka på allt underbart som livet för med sig och inte bara rada upp alla saker jag MÅSTE göra under dagen. Jag är smartare än så och jag tänker börja agera där efter.











Dags för morgonspinning! :)


Müsli

Dagens pyssel blev att knåpa ihop en müsli som jag kan ha i frukostfilen på morgonen. Finns det nå godare än hemgjord müsli på morgonen? Enkelt och snabbt att göra egen så varför köpa färdig?

Angelicas Müsli

5 dl fiberhavregryn
1 dl krossade linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
2 dl kokosflingor
1 dl blandade hackade nötter (jag använder hasselnötter & valnötter)
1 dl russin
1/2 dl vatten
1 msk olja
1-2 msk honung

Sätt ugnen på 175 grader och blanda samtliga ingredienser utom russinen på en bakplåt. Rosta sen müslin i ca 15 min och rör om ofta så att allt blir jämrostat och ingenting bränt. Blanda i russinen innan du häller upp müslin på en stor burk. Räcker en månad här hemma iallafall :)




Blev för övrigt ett tokhärligt pass på gymmet idag! 50 min cirkelträning och 35 min kondition satt där det skulle :) Känner mig skönt trött i kroppen nu och motiverad till tänderna att komma tillbaka till formen som jag var i innan sommaren! Spinning bokat 7.15 imorgon så nu är det snart dags att natta kudden men först lite mys med Calle i tv-soffan :)









Hallonmarmelad kokas


Kärlek in the afternoon

Nu på månsdag har jag och Calle varit ett par i 5 år så vi tar helgen till att fira detta lite. Vi hade planer på att gå ut och äta middag idag men kände att vi hellre stannar hemma och lagar oss en meny och myser lite istället. Så nu under dagen har vi handlar varor och lite alkohol :)

Menyn ikväll blir:

Ishavsromstoast (Zlatopramen)
Entrecote, potatisgratäng och pepparsås (Riserva Chianti Classico)
Creme brûlee (Sandeman´s portvin)

Nom nom! :) Gott!





Småskitar!!



Lite äldre och mycket lyckliga :)


Jag har även kokat drottningkräm och lingonsylt under dagen medan Calle sov, gäller att göra det han tycker är tråkigt då när han väl är ledig. Köpte mig ett underbart rensgaller till de egenplockade bären på Citygross för 30:-, starkt tips! Jag har sparat lite körsbär tills imorn så jag har nå att göra då oxå, hehe..












Trevlig Lördag!


Pluggstund i regnet


Dags för spinning!


Ofattbart

Ville bara hoppa in och önska er en bra och härlig dag! Ta hand om varandra för man vet aldrig vad framtiden har i tanke.. Mina tankar idag går till alla vänner och anhöriga till de omkomna i flygolyckan igår. R.I.P Lokomotiv!

 

 

 

 

 

 


Sportshopping


Har i dagarna handlat lite nya saker för att sporra mig att komma igång ordentligt med träningen igen. En fin, rymlig rosa sportväska och ett par supersköna träningskor har det blivit, båda från Stadium :)

Var på gymmet och körde bröst/axlar och lite jogging idag så känns så skönt att vara ur startgroparna! Och inge sötsaker har det blivit idag heller .. bra där!






Svårt att fota utan att Albin ska vara där i vägen så nu fick han vara med på alla bilderna, linslus :D
Nu ska vi mysa med lite "Efterlyst" och "The mentalist" med nybakat bröd och örtte, mums! Trevlig kväll på er!










Ta tag i dig själv kvinna! :D


Har bytt gym nu den här veckan pga jag känner att jag är så omotiverad att träna just nu att jag måste vara på ett gym som erhåller många pass och varierade klasser så det blev Friskis&Svettis. Tror nog att det kommer att bli och att mina kondition kommer att öka på de olika passen och så ska jag självklart sätta igång med joggingen igen så fort mina beninnor läkt, satsar ju på tjejmilen 2012 ;)

Så det här innebär då en nystart i min hälsoregim och jag ska börja tänka lite mer på vad jag stoppar i mig och när samt försöka ta mig till gymmet 4-5 ggr/veckan. Jag tro att det kommer att gå bra!



Har ni några hälsomål eller ett lopp/tävling som motiverar er att träna??












En sån dag, en sån där skitlång dag! Vari...

vignette_1314695 (MMS)

En sån dag, en sån där skitlång dag! Varit i skolan mellan 9.15-20.00 och när jag väl kom hem lagade min underbara man mat till mig, hällde upp ett glas vin och köpte glass.. underbara Calle vad jag älskar dig! <3


Dagens go'fika!


Utmattning

Efter tjejmilen så har jag inte varit mig själv. Orkar knappt ta mig upp ur sängen, än mindre ta mig för någonting. Illamående, yrsel, feber och min puls går i höjden bara jag går ner för trappen. Hela jag är så otroligt trött att jag faktiskt funderar på om jag ska ringa till hälsocentralen om det inte blivit bättre tills imorn. Tjejmilen var dock en bra morot till hur jag vill prestera på loppet nästa år så nu är jag så sugen på att göra en bra tid nästa år :)

 







Snart i Sthlm!


Plommongryta

Lagade en så himla god gryta till middag ikväll så jag måste bara dela med mig av receptet!


Plommongryta för 4 personer


600 gram grytbitar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor (Jag råkade dubbla detta och det blev tokgott!)
1 liten rotselleri
2 morötter
1 msk smör
0,5 liter köttbuljong
2 msk tomatpuré
100 g torkade plommon
salt och peppar vid smak


Bryn grytbitarna i en gryta i smör och ställ av. Skala och hacka rotselleri, lök och vitlök och bryn i en separat panna. Häll sedan över röran i grytan och tillsätt buljong, tomatpuré, plommon och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Koka på låg värme i ca 2 timmar så grytbitarna blir möra. Skala och dela morötterna under tiden och tillsett dessa när det är ca 10-15 min kvar av koktiden. Är supergod att äta precis som den är! :)
Jag gjorde dubbelsats för att få massa matlådor att frysa in.











I´ve got some baking to do..

Gjorde lite shopping idag på stan mellan skolan och lingonplockningen. Tänk så snabbt det kan gå att göra av med pengar.. Emily och jag lyckades efter ca 1 timme i skogen få ihop lite över en liter lingon var och min liter ska omvandlas till råröd lingonsylt på söndag är tanken, mums!




Silikonform till mitt brödbak :)



Ny "mätbägare" bara 25:- på cervera nu så passade på



Baguette-plåt så att inte de flyter ut i ugnen .. Calle älskar baguetter så nu ska jag vara duktig fru ;)



Söta portionsformar för pajer och liknande, kunde inte låta bli när de var lila och allt :P Heheh..


Nu ska jag kolla till mitt långkok (högrevsgryta med plommon) och göra mig en pastasallad att ta med imorgon då det bär av mot huvudstaden och tjejmilen! Tyvärr så måste jag gå runt då mina benhinnor strejkar så är det någon som oxå tänker gå så hojta till så gör vi sällskap :)









Lingonplock!


Ögonblick

Foto: Jenny Eriksson


Det var ett tag sen nu jag skrev ett ögonblick och de känslor som vi kände vid just det ögonblicket. Den här bilden där jag stryker min lillasyster över kinden efter jag lämnat över brudbuketten till exempel. Ett av de ögonblick jag minns bäst från hela dagen faktiskt. Direkt när vi kommer in i kyrkan så väljer jag att fokusera på min familj längst fram som varit min trygghet i så många år och när jag kommer närmre så ser jag att mina älskade lillasyster är alldeles tårögd och som storasyster så vill man ju självklart visa omtanke så denna reflex att stryka henne över kinden kommer helt naturligt.










Kreativ

Bestämde mig för att koka lite körsbärssaft nu på eftermiddagen för jag hade inget direkt att göra men det var ju en svårighet i sig det när sambon jobbar och jag inte har en ställning till min silduk :P Så min kreativa sida fick ta över men jag LOVAR er att det var inte enkelt att få in allt i duken utan att spilla utan tålamod är en dygd i det här fallet. Blev ett sms till Calle om att han måste köpa hem en ställning hem till mig så att jag slipper denna stressor i framtiden :) Men nu har det snabbt runnit klart och ska förvandlas till saft, mums!


Vad gillar ni min fina lösning? :)









Föreläsning


RSS 2.0