Mina pojkar! <3


Bildbomb helgen

















Glömde av kameran under kvällen men vi hade supertrevligt med Malin och Micke :)

Muuu

 

Min allra bästa "skit-på-dig-tenta-f*n-min".. Nu är den ialf klar och jag ska ägna mina dagar åt inbjudningskorten istället :) Känns bra men jag har mycket kvar. På lördag blir det ett trevligt avbrott med en hel dag tillsammans med min favorit Malin! Ska ut til Oves och titta efter lite dekorationer och sen kanske köpis? IKEA? ja vem vet ;)
Den som lever får se...


Dagens lunch! broccolimos!


Skitmissen :P

100media_imag092 (MMS)

Skitmissen :P


Präst

Imorse fick jag och Calle beskedet att den präst som vi blivit lovade till bröllopet istället sökt semester och vi kommer att få en semestervikarie. Jaha. Sen skriver hon även i samma MEJL att den kantor vi förmodligen kommer att få är rätt stram med musikval och känner sig mest bekväm med traditionella låtar. Jaha.

Ingenting av detta är bra. Eller roligt.

Mörker

Ibland så händer det alldeles för mycket i ens liv på en och samma gång och just nu känns det som om jag ska drunkna. Skulle behöva gråta men inte ens det fungerar just nu..

Såhär kan det se ut när man studerar! Bra ...

100media_imag092 (MMS)

Såhär kan det se ut när man studerar! Bra Less nu måste jag säga med bara en och en halv fråga kvar nu..


Förbannad

Suttit med denna hemtenta nu i snitt 8-10 timmar om dagen i 5 dagar och är fortfarande inte klar! Hur jobbigt ska det vara att svara på 8 frågor? Försöker att bli klar så snabbt som möjligt så att jag kan lägga tid på inbjudningarna sen och få iväg dom till helgen.. Får se hur det går..

Bra älskling och visa mina känslor ;)


Countdown

117 dagar kvar! Nu börjar det att dra ihop sig för lilla oss ... Oj oj!


Måndag 2011-03-28

Hemtenta hela veckan lång, så ser min vecka ut. Nås enklast på mobilen och facebook ;) Hehe..

Ska ni göra nå roligare i veckan??


Trerätters

I lördags så bjöd vi hem Malin och Micke på trerätters och tvspelsmys. Blev riktigt lyckat även om Calle somnade mitt i filmen lite senare :D

Menyn såg ut som såhär:

Förrätt: Vit ishavsromsröra på smörstekt toast
Varmrätt: Långtidsmarinerad fläskytterfilé, rosmarinrostade körsbärspotatisklyftor, smörstekt sparris, pepparsås och sallad.
Dessert: Vanilj- och hallonpannacotta

Till det så dracks det fördrink, vitt vin, rött vin och sen lite cider :) Gott gott ..

Någon bild kommer lite senare..

Varit och fyllt i min tatuering idag! Blev...

100media_imag091 (MMS)

Varit och fyllt i min tatuering idag! Blev väldigt nöjd och nu slipper den vara så blek i sommar ;) på kvällen blev det mys hos svärmor och vi testade bröllopets förrätt och sen blev det fika och fotovisning från deras utlandsresa.. tack för det :) godnatt på er alla!


Grattis på födelsedagen gubben!

100media_imag090 (MMS)

Grattis på födelsedagen gubben!


Lördag 2011-03-26


%"?¤#&(#¤)"#¤"!

Tusan vad irriterad man kan bli när saker och ting inte går som man vill. Skulle försöka skriva 5 stycken kuvert idag men det blev 3 för sen tappade jag tålamodet och började slarva vilket ledde till att det blev snett. Lika bra att lägga ner för dagen. Så länge vi får ut dom tilla nästa helg, hur nu det ska gå till???!!

Blir så frustrerad på allting just nu men imorn ska jag dricka rödvin och dränka mina sorger ;)


Fredag 2011-03-25

Idag är den lön, våffeldagen, helt okej med vin till maten eller som vissa cyniker kallar det ... fredag!
Jag har suttit med hemtentan hela dagen med några urhärliga klasskamrater, hunnit en del men nu ska det renskrivas in i datorn oxå. Gah, vad jobbigt det är med skoljobb :D

Idag har vi även träffat cateringen för första gången! Kan nog bli riktigt bra detta och under nästa vecka skulle jag få lite olika menyförslag och även pris per tallrik. Hoppas nu på att detta blir bra!
Mindre än fyra månader kvar nu så verkligen dags att fixa detta område på checklistan :)

En Närbild på en av klänningarna jag provade i Borlängem, väldigt smickrande :)




Nyss hemkommen från en joggingtur med Call...

100media_imag089 (MMS)

Nyss hemkommen från en joggingtur med Calle.. knappade in en minut på min tid, 400 kcal förbrända, högsta pulsen 209 och stannade inte en enda gång.. nöjd men hård mot mig själv, att man aldrig blir nöjd :P dagens middag med spenatsoppa och ägghalvor, min favorit ;)


Sötsug

Herregud vad jag är sötsugen nu! Finns inga gränsen! Skulle kunna äta mig igenom väggarna på ett pepparkakshus, simma i mjölkchoklad och äta chokladbollssmet gånger hundra. Förstå! Jag går till köket, vänder tillbaka till vardagsrummet och sitter ner i tio minuter sen är jag i köket igen. Jag vet att det är hjärnan som skriker efter sitt gift (socker) och att abstinensen är rent kroppslig. Socker är min drog och den är svår att bli fri från.

Socker befriar dopamin i min hjärna och aktiverar mitt belöningscentrum, det är allt. Jag upplever lycka genom min drog och JA det är en drog. Men om jag bara kunde känna mindre sug efter denna information. Jag vet vad som händer, jag vet hur jag reagerar och ändå vill jag ha, ha och ha! Men jag ska inte. Ska stå emot, har inte så mycket tid kvar att tappa vikt på nu så inga omvägar eller fusk.




Torsdag 2011-03-24

Haft redovsning och tentaplugg hela dagen så bloggen har blivit lite lidande, dåligt av mig ;) Nu har jag en härlig artikel på 9 sidor engelska framför mig idag men sen tänker jag lägga skolan åt sidan för dagen. Får det vara nog.

Nyss haft kontakt med cateringen iallafall, vi ska åka ut till lokalen och titta imorn och ställa lite frågor om backup och liknande eftersom hon inte är en firma så att vi har en säkerhet att hon inte drar sig ur dagen före och liknande. Haft en del rädslor inför det men vi känner nog efter mötet imorn, ska ta en offert iallafall :)



Galet långt pass! Körde styrkecirkel med S...

100media_imag089 (MMS)

Galet långt pass! Körde styrkecirkel med Sami i 2 timmars tid på gymmet.. är seriöst så slut i armarna att jag knappt orkar lyfta tallriken när jag ska äta.. dusch och sen inspelat mys!


Träningsschema


Mitt träningsschema denna vecka:

Måndag: Vilodag

Tisdag: Promenad 80 min, cykel 30 min + spinning 90 min (tuff dag)

Onsdag: Promenad 80 min + Styrketräning rygg/mage med några från klassen

Torsdag: Jogging med Calle och se om jag förbättrat tiden

Fredag: Styrkepass 1

Lördag: Spinning 60 min

Söndag: Vilodag

Onsdag 2011-03-23

Dags att dra till skolan! Har litteraturseminarium på "Mig Äger Ingen" av Åsa Linderborg. Blir nog bra, för boken var riktigt bra :) Sen ska jag hem till en klasskamrat och påbörja hemtentan .. första hemtentan som vi har nu.

Försöker ladda upp för promenaden till skolan med lite frukost och kaffe. Slut i kroppen idag efter spinningen igår men känner mig taggad för att träna ikväll igen, skönt!

Vad gör ni idag?




Keso, vispgrädde, kokosflingor, lite hallon och kanel! mums..


Fisksoppa

Spinningen gick förvånandsvärt bra! Var lite orolig att det skulle bli långdraget med vetskapen att det var en halvtimme kvar när standard 60 min var över :P 700 kcal förbrända och jag kom upp till maxpuls i alla intervaller :D Himla nöjd men det var tungt att cykla hem sen, hehe.

Blev supergod fisksoppa med hemmagjord aoli till middag! :) Nu ska det slappas med bejbi och tvätta klart..


Hjärnkramp

Jag är så otroligt trött! Skakar i kroppen och den vill inte alls vara med, känns konstigt. Ska iväg på spinning nu 18,00 som jag skulle vilja vara pigg till .. Passet är 90 min långt och pulsbaserat, kommer bli grymt jobbigt!

Skrivit klart 1 kuvert nu, bara 49 st kvar ;) Buuuuuu....


Övat på handstilen hela dagen igår, behöve...

100media_imag088 (MMS)

Övat på handstilen hela dagen igår, behöver börja skriva på kuverten nu snart och skicka ut dom i början av april..


Brudbukett

Min underbara sambo ringde precis och sa att han varit in till blomsteraffären och bokat min brudbukett! En riktig överrasknign för mig så tack älskling :) En sak som jag slipper klämma in bland allt annat. Kommer att kosta runt 1000-1500:- .. Dyrt med blommor.

Nu ska Calle bara bestämma sig mellan korsage eller näsduk .. lr kanske både och? ;)







Lånade bilder från google.


Måndag 2011-03-21

De senaste dagarna har jag varit riktigt fryssen, såsom om jag skulle frysa hela vägen in till benen. Varit orolig att jag ska bli sjuk men än så har jag inte blivit det så nu hoppas jag på att jag ska slippa.
Ska ta mig till gymmet lite senare och köra ett styrkepass och hoppas på att det ska bli bättre :) Eller åtminstone känna av kroppen..


Skitpass

Inga skor, alla fria skivstänger var upptagna av ett runtflamsande grabbgäng. Ingen musik i gymmet, kettlebells med rätt vikt borta och balansbollen i rätt storlek var tunn på luft. Jippi .. Det var faktiskt riktigt illa..
Tappade lusten ganska fort och sen blev det mer än pina att träna, jag som brukar älska att köra mina pass :(

Nä.. slafsa i mig min coleslaw till lunch och sen ta oss en promenad! Blir räkpaj ikv till middag, mamma och pappa säger att den är skitgod så det hoppas jag på :)


DumAngelica glömde skorna hemma.. får se h...

100media_imag088 (MMS)

DumAngelica glömde skorna hemma.. får se hur det går att gymma utan.. surt!


Störningsjouren

Blev en rätt kort fest igår med vännerna. Någon av Sebastians grannar ringde securitas redan innan kl 23 så de kom och plingade på och bad oss hålla nere ljudnivån. Helt galet. Så vi fick avsluta vårt Caps och dra oss hemåt, kanske lika bra det för Calle var rätt bra i gasen :D Jag å andra sidan var nykter för att kunna träna idag.
Ska fixa mig lite nu och sen dra till tågstationen och vinka av Pernilla och Victor som åker tillbaka till England och sen till gymmet och köra ett styrkepass.

Blir till att passa dieten nu, slarvat i stort sett hela hemska veckan så har inte direkt minskat i omfång, snarare tvärtom. Nu kommer det inte en sötsak över mina läppar innan nästa lördag då jag ialf ska smaka på desserten. Vi ska bjuda hem Malin och Micke och ska testlaga desserten till bröllopet för att se om den är lätt att göra och om den är god. Ska bli intressant men jag ska försöka att inte äta så mycket. Tiden börjar rinna från min nu.


Vänlördag

Blir till att vara social idag minsann :) Först spinning med Emily, lunch och stan med Sussi och nu ska snart jag och Calle gå hem till några vänner och socialisera resten av kvällen. Känner mig dock väldigt trött och fryssen i kroppen så blir nog inte så jättesent skulle jag tro, fast man vet ju aldrig ;)


Lördag 2011-03-19

Duschad efter ett tufft pulsbaserat spinningpass och ska alldeles strax gå ner till stan och luncha med Sussi! Ska bli roligt då jag inte sett skitungen på ett tag :D Blev 501kcal förbrända under passet och jag tog i som bara den, lyckat pass! När passet var slut så sa min kropp "Nu räcker det" men jag ville fortsätta resten av dagen för så roligt var det :) Älskar dom passen då det blir så! hehe...


Haha underbara bildarkiv!


Tårtan var underbar! Vi är mkt nöjda.. nu ...

Tårtan var underbar! Vi är mkt nöjda.. nu blir det spontanbjudning av tacopaj till svärmor och hennes sambo :)


Cakemonster

I eftermiddag ska vi och hämta vår testtårta! en liten variant av vår bröllopstårta, exakt i smak och design. Hoppas verkligen att den ör god för annars får vi göra om och göra rätt :D Och nej vi gör den inte själva utan har tagit hjälp av ett bageri. Lite sysslor måste man kunna delagera bort oxå, eller hur :)


På drogföreläsning


Honeymoon

Gud vad jag längtar till vår bröllopsresa just nu! Sitter och drömmer mig bort med lite bilder, vill åka nu men bara 130 dagar kvar nu ;)


Fint va?! 118kvm lägenhet med pool utanför på terassen och havet direkt utanför fönstret. Vi tänkte ju att på bröllopsresa åker vi bara en gång :) Thailand erbjuder verkligen mycket :)


Tröttfis

Idag är jag inte människa. Förstår inte vad det är för fel på mig egentligen för jag tyckte att jag sov bra och djupt .. lurad. Får se om det blir gym idag eller inte, helt slut så vet ärligt inte om jag orkar.


Mysfaktor

 

 

 


Torsdag 2011-03-17

Igår blev det lite dåligt med bloggande då jag hade en heldag tillsammans med min lillasyster :) På kvällen så blev det pizza och tv, kan ärligt säga att jag struntade lite i dieten igår och bara njöt av det underbara sällskapet men idag är jag tillbaka på banan igen.

Vi skulle egentligen ha träffat tjejen från cateringen idag för första gången men hon blev sjuk så vi får skjuta upp det tills nästa vecka. I eftermiddag blir det skola och grupparbete sen ikväll så ska det gymmas för fulla muggar är tanken :)




Nu ska här lunchas hos farmor och farfar! ...

100media_imag088 (MMS)

Nu ska här lunchas hos farmor och farfar! Deras katt är ju skitcool!


Massage

Nu drar jag iväg på massage hemma hos en klasskompis :) Kommer bli skönt för jisses vilken träningsvärk jag har efter gårdagens joggingtur..


Blev isterband och gräddstuvade grönsaker ...

collagecreator_c (MMS)

Blev isterband och gräddstuvade grönsaker till middag idag, riktigt gott och mättande :) ska vi göra fler gånger.. vi tog en joggingtur som tog ca 41 minuter, så dålig kondition nu och mina lungor ville inte med den kalla luften men innan bröllopet ska jag köra sträckan under 30 min :) ca 5.5km.. borde jag väl klara??


Panik

Gissa vad jag gjorde imorse?! Jo jag kapade halva min ögonfransrad på höger öga med ögonfransböjaren! 4 månader före bröllopet så gör jag en sån miss .. herregud!
07,44 hade jag ringt Malin i ren panik :D Som tur var kunde hon senare lugna mig med att det bara tar ca 1 månad för dem att växa ut igen, men gissa hur sur jag blev imorse! Herregud...

 


Tisdag 2011-03-15

Funderar på om jag ska bege mig ut och springa lite ikväll eller hur jag ska göra. Tanken var att jag skulle gå på spinning men skolan drog över lite så jag missade passet :S Surt men så är livet och nu måste jag hitta på någonting annat att göra. Promenad till och från skolan (90 min) har jag redan gjort så det är avklarat ;)

Just nu är jag så himla sötsugen!! GAH! Take it away...


underbara vårväder!


Princessa













Supervackra brudklänningar ifrån Lazaro! :) Eller vad tycker ni?


Vardagsmat


Såhär kommer vår veckomeny se ut den här veckan:

Måndag: Långkok, kallops med creme fraiche
Tisdag: Isterband och gräddstuvade grönsaker
Onsdag: Räk- & Avokadosallad med vitlöksdressing
Torsdag: Tacopaj på LCHFvis
Fredag: Kyckling i kokosmjölk och jordnötssås
Lördag: Grön fisksoppa med vitlöksaoli
Söndag: Krämig räkpaj

Alla måltider är LCHF och supergoda :) Blir hungrig bara av att skriva ner det, haha..


Blomkålsmos, kycklingbullar, vitlökssås, a...

100media_imag086 (MMS)

Blomkålsmos, kycklingbullar, vitlökssås, avokado med lite örtsalt! Supergott!


Energized

Okej, idag var det segt på gymmet! Men jag får skylla mig själv som druckit så pass med alkohol i helgen och jag vet ju vad det gör med min kropp. Nu kommer kroppen att ligga på halvfart tills på onsdag då den kommer igång på riktigt och levern har förbränt alla restprodukter. Sjukt att det tar en så lång tid, blir lugnt på alkofronten för mig nu. Har ju faktiskt en klänning att komma i och alkohol kan vänta :)
Tog en promenad till och från gymmet samt styrkepass 1.. pulsklockan visade på 668kcal förbrända och det riktigt bra! Sen kan vi räkna med att jag ska gå fram och tillbaka till skolan och skriva tenta oxå .. 90 min till promenad det! Idag ligger vi i ;)




Pest! Fullkomlig pest att träna efter helg...

Pest! Fullkomlig pest att träna efter helg med alkohol.. inge mer nu på ett bra tag, prioritera formen, jajamen..:)


Måndag 2011-03-14

Idag är det måndag, tentamåndag. Fått tentan på en så hemsk tid som 15-20 .. det är ju då härnan brukar börja stänga av för dagen! Men på nått sätt så ska det väl oxå kunna gå bra..

Nu ska jag slänga i mig mitt kaffe med vispad grädde och vaniljpulver till det så äts det en omelett :) Gott gott .. lite orolig dock för det känns som om jag börjar tröttna lite på ägg, det får ju inte hända!


Gårdagens middag i bilder















Väldigt vackra klänningar som jag hittat n...

collagecreator_c (MMS)

Väldigt vackra klänningar som jag hittat nu i en bröllopstidning som jag slöbläddrar i.. det finns otroligt mkt vackra kreationer :) vilken gillar ni bäst? Jag älskar den i mitten längst ner :)


Här hemma är vi lite slö idag efter gårdag...

Här hemma är vi lite slö idag efter gårdagen men jag lägger upp lite bilder senare idag.. nu äter vi brunch med äggröra och bacon :) plus att Calle varit ner och handlat Cola zero, min favorit ;)


Lördag 2011-03-12



 

Idag så blir det en promenad på ca 60 min som träning. Ska gå hem till mamma och pappa på middag. Det blir vi, syster och hennes kille, farmor och farfar och mamma och pappa som ska äta en finmiddag tillsammans och fira lite att Pernilla är henna och att vi har förlovningsdag. Älskar familjemiddagar, himla mysigt att samla alla och bara umgås över god mat och vin. LCHF kommer inte att fungera idag men jag ska försöka välja bort överdrivna kolhydrater iallafall. Ska steka på lite bacon och äggröra nu som brunch och sen fixa i ordning mig.



Förlovning

Idag har jag och min älskling varit förlovade i 2 underbara år. Calle sa det imorse när vi låg i sängen "Tänk att det är två år sedan jag friade till dig". Tiden har gått så fort och om 4 månader är det dags för oss att lova varandra livslåmg trohet och kärlek, vi längtar så mycket.

För två år sedan friade Calle till mig i Thailand på stranden vid hotellet där vi boddde, vi hade då varit tillsammans i 2 och ett halvt år och jag blev väldigt förvånad. Hela den dagen hade han varit lite underlig och nu i efterhand så förstår jag ju att det var nerver men då blev jag nästan förbannad för vi skulle ju ha mysdag :D Roligt att jag var lite irriterad och han gick och upprepade om och om i huvudet vad han skulle säga när han friade. Efter en otroligt mysig middag på en fin restaurang så tog han mig ner till stranden för att se på solnedgången och så höll han ett litet, otroligt känslosamt tal, och sen frågade han om jag ville gifta mig med honom. Underbar dag, underbar pojkvän, underbara minnen. I sommar ska vi tillsammans skapa nya minnen, fler minnen <3 Jag älskar dig bejbi!










Underbara resa!


Varit ute och ätit med älskling på kalles ...

collagecreator_c (MMS)

Varit ute och ätit med älskling på kalles bar & kök i Gävle, superbra restaurang och vi kommer garanterat att gå tillbaka. Allt var bra, maten, dom tog bort min potatisgratäng och gav mig grönsaker, gott vin, otroligt trevlig personal och en tjejtoa med hårspray, nagellack, munskölj, parfym och liknande.. skitbra! Alla Gävlebor som inte varit där, gå dit! Och Calle köpte godis men jag är inte ett dugg sugen men tar kanske ett glas vin till ;) gör ni ikväll??


Spinning

Nu sticker jag från skolan till spinningen! 60 min hårdkör innan middag ute tillsammans med min älskling.


Bokat

Nu har vi bokat bröllopstårta och en testtårta. Lilla varianten kommer på fredag nästa vecka och det ser vi fram emot! Designen kommer att vara en vit tårta med röda rosor på, kommer passa väldigt bra med det färgtema som vi har valt.


Morning!

God morgon på er! Här sitter jag med en kopp kaffe i handen och understället på mig. Ska alldeles strax knata iväg på en morgonpromenad tillsammans med Calle, det tar emot idag när man är ledig att gå upp såhär tidigt men ska ändå in till skolan och plugga till tentan som är nu på måndag, uha ..





Efter promenaden ska vi och beställa en provtårta av bröllopstårtan! Sjukt spännande :)


Dröm

Gott LCHF-mellis eller efterätt om man så önskar:

Vispad grädde
Hallon
Vaniljpulver


Så himla gott!! Slickar ur min skål och önskar att det var okej att äta mer ;) Helt okej någon gång då och då när hungerna slår till och man söker efter alternativ! Vaniljpulver är alltså inte vaniljsocker utan pulver och finns på hälsokostbutikerna :)


Diet på Max

Trodde inte det var möjligt innan jag tittade lite på internet och såg att de minsann har ett mål som heter "Delifresh Low-Carb", perfekt! Supergod var hamburgaren dessutom, jag valde till minimorötter som smakade diskmedel och plast och Cola zero. Min syster ville absolut äta på Max nu när hon är tillbaka i Sverige. Nu vet jag i fortsättningen att vill jag äta snabbmat och hålla dieten så är det Max som gäller för mig :))

 

 


Torsdag 2011-03-10

Blev ett hårt träningspass idag och jag kände framsteg i kroppen! Så skönt att känna att man klarar av lite mer nu än vad jag gjorde sist jag körde samma pass. 450kcal förbrända och pulsen låg mellan 140-201 :) Nu är jag ännu mer motiverad på att fortsätta kämpa på och mosa mina tidigare resultat! Förhoppningsvis så flyttar vågvisaren på sig sen oxå men just nu är jag glad bara av att känna att kläder sitter lösare och en bra känsla i magen att jag känner mig nyttig :)

Igår köpte Calle hem semlor till oss för semla måste juh ätas vid fettisdagen, lr hur? :P Den var supergod men kroppen reagerade direkt och upp kom den och sen så började jag tokfrysa, må illa och fick yrsel. Det har fortsatt idag och det känns faktiskt som om jag har en baksmälla. Konstigt det där men kroppen är inte van med socker nu och det blev som ett gift som jag reagerade på direkt. Som en kompis sa "kroppen är inte byggd för att klara av socker förutom från frukt och grönsaker" .. tydligen så har min kropp en egen vilja för jag ville ha semla ;D


Välförtjänad proteindrink efter ett hårt träningspass!


Då kör vi ett hårt styrkepass nu då! Längt...

100media_imag082 (MMS)

Då kör vi ett hårt styrkepass nu då! Längtar hem till lunchlådan, inte ätit nå sen 8.30 men tack vare LCHF är jag inte hungrig heller!


fint att ha på bröllopfesten!


Brudvals

Att det ska vara så otroligt svårt att hitta en låt för en låt som vi båda gillar och kan tänka oss att dansa till. Vi har lyssnat på låtar fram och tillbaka och diviredat i kanske 3 timmar och de flesta låtar är så sorgsna eller så går de för fort. Konstigt det där hur jobbigt det kan vara. Tar tacksamt emot låtförslag! :)

Vi har kanske hittat en låt .. men vi får se hur den är att dansa till innan vi bestämmer oss helt.


Tårta

På fredag ska bli åka och beställa en liten variant av vår bröllopstårta! Ska bli så spännande!! Wiiihooo..

Tyvärr inte sån här tårta vi ska ha men visst tusan är den coool?! Me like it! :)


Onsdag 2011-03-09

Idag är det vilodag, en välbehövlig sådan! Promenad fram och tillbaka till skolan med 10 kgs vikt på ryggen blev det dock .. 90 min avklarat ;) Nice ..


Såhär ser jag ut idag, toabild :P

100media_imag082 (MMS)

Såhär ser jag ut idag, toabild :P


Shopping

Precis lagt in en order till h&m på lite sommarkläder! Ska visa er så fort de kommer! :) spännande!


Gulashsoppa & ostplättar

Receptet kommer från Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-kokbok :) Sååå gott!

Gulaschsoppa

400 gram blandfärs
1 stor lök
5 vitlöksklyftor
1 msk hel kummin
2 buljongtärningar (gärna ekologisk)
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1-2 tsk salt
1 liter vatten
smör

Finhacka löken och stek mjuk i smör men se till att den inte hinner få färg. Bryn färsen och låt purén, kummin och paprikapulver stekas med sista minuten. Sänk värmen och tillsätt vatten, buljongtärningar, tomatkross och salt. Låt sjuda 20-30 min.

Ostplättar

3 dl riven ost -gärna fet och smakrik såklart ;)
3 ägg
3 msk majonäs
oregano

Riv osten på rivjärnets grova sida. Rör samman lite nonchalant med majonäs och ägg. Klicka ut matskedstora samlingar på bakplåtspapper och strö över lite Oregano. Grädda hastigt gyllenbruna. 250 grader i ugnen :)

Servera soppan med oblyga klickar Creme Fraiche :)





Styrkepass

Styrkepasset gick superbra! Pulsen låg mellan 168 och 201 :) Himla bra att jag hann komma upp i över 200 men det var tack vare konditionen på slutet. Lägger upp mina pass som följande:

Uppvärmning
10 min rodd i lugnt till mellanlugnt tempo

Cirkelträning i form av 3 cirklar med 3 övningar i varje som jag kör 12 av. Alltså 12*3

Cirkel 1
Kettlebellssving
Benbej och doppa kettlebellen i golvet
Höftlyft med hälarna på balansboll

Kör 12 av varje övning rakt av och efter 1 cirkel 45 sek vila innan du hoppas på tåget igen.

Cirkel 2
Fäst ett gummiband i en stolpe och böj ryggen framåt men behåll den naturliga svanken och "simma" bröstsim. Ska ta i Latsen på ryggen lr "vingarna" som vissa kallar den muskeln.
Armhävningar med ena handen på stepbräda, alternera hand (gå över och tillbaka)
Rygglyft på balansboll

Samma sak här 12 av varje och 45 sek vila

Cirkel 3
Bicepscurl med hantlar på ett ben
Axelpress på bosuboll (typ halv balansboll)
Dips från bänk

Avlutande kondition
15-20 min crosstrainer med puls mellan 180-200

Så idag så visade pulsklockan på att jag förbränt 533 kcal på styrkepasset. Sen räknade jag på promenaden fram och tillbaka till skolan med en ryggsäck med 7 kgs vikt så landade på 1042 kcal totalt. Helt okej, lr hur! ;)

 

 


Mot skolan

Nu ska jag bege mig mot skolan så fort jag fått i mig min frukost bestående av äggröra med grädde och stekt bacon ;) Mums! Är föreläsning om tobakens skadliga effekter mot kroppen idag, ska bli intressant men jag är beredd på äckliga bilder ..

Direkt efter skolan ska jag ta mig till gymmet och köra ett styrkepass med kettlebells innan duschen hägra här hemma! Ska skriva ner receptet på gårdagens midddag oxå så Maarit får det ;)

 


Puls

Vilket pass! Roligt och jag tog i som bara den hela passet. Pulsklockan visade att min lägsta puls under passet var 161 och högsta 198 :) tycker jag kan vara nöjd med det .. 473 kcal förbrända och kanske byggt på lite kondition? Hehe..

Kvällsmaten idag blev gulaschsoppa med ostplättar :) Supergott! och enkelt. Sitter nöjda och belåtna och tittar på "101 sätt att åka ur en gameshow".. ni sett? haha det gör ont i mina fötter bara av att titta på!







Jippi!

Jag har hittat mina underkläder til bröllopet!! Åh underbart vackra är dom, som en dröm med en liten blå detalj på :) Naturligtvis kan jag inte lägga ut bilder för Calle skulle hoppa av glädje om han blev insläppt i den världen, hehe. Landade på 600:- för bh, trosor och strumpeband .. väldigt lagom tycker jag :) Tack underbara Malin för hjälpen!

Nu ska jag snart iväg och bränna bort lite av det som hängde ut över kanten vid trosorna, haha. Njuter av en kopp kaffe med vispad grädde med kardemumma nu, mums! Blir 60 min aerobox med Emily, superroligt!!

 

Bild från min studentbal, måste öva inför kameran torr jag ;)

 

 


Happy day

Idag blir det att göra stan tillsammans med min gullunge Malin!! Lunch och shopping ska det bli och en massa massa mys. Ska bli intressant att hitta LCHF-alternativ på lunch på stan :D

Kanske fulaste bilden från vår Captain Morgon-fest :D

Måndag 2011-03-07

Regn, rusk och ingen sömn är ett bra recept för en pluggmåndag. Sitter på stadsbiblioteket med en klasskamrat och pluggar inför tentan om fysisk aktivitet och välfärdssjukdomar.

Middagen igår var en riktigt positiv överraskning. Omar och hans fru hade lagat enormt mycket mat, det var ca 15 varmrätter sen efterrätter och frukter. Jag var sååå mätt när vi åkte hem så jag kunde inte somna på kvällen och detsamma gällde Calle.


Stackars missen jag hittade på google...

 


Söndag 2011-03-06

Nyss varit ute på en underbar vårpromenad med Calle, 60 min blev det. Kom hem lagom till skidorna så nu sitter vi och hejjar på Hellner! :) Hoppas ni gör detsamma..

Snart ska här färgas hår och senare ikväll ska vi hem till en av Calles arbetskamrater och hans fru på middag, en muslimsk middag har jag blivit lovad :) Ska bli spännande! Säkerligen nya smaker för en kräsen en som mig, hehe. LCHF får jag nog lämna vid dörren har jag en känsla utav.


Bild från förra våren när vi var ute och mysvandrade i boulongern, snart är det grönt i parken igen!

Morgon

Ännu en solig dag! Albin fick en råtta som piper av mamma och pappa igår han och sen dess har det pipit konstant här hemma :D Calle är lite sur för han hade hoppats på en sovmorgon, glöm ;)


Vår

Nu mina vänner är det äntligen vår i luften! Jag hoppas att ni har varit ute och njutit utav vädret idag och solat lite ;) Det har jag! Njutit av dagen hemma hos mina föräldrar, pratat med lillasyster på Skype som kommer hem en sväng nästa vecka, druckit kaffe och myst med deras stormissen. Nu ska jag snart åka hemåt för vi har tvättid kl 17-21 ikväll, skittråkigt!! En lördag lixom..



Mina söta lillasyster :)


Eufori

Shit vilket roligt pass!! Men jag kände att min energi inte riktigt räckte till och att träningsvärken tog emot. Sitter med en protteshake nu och ska hoppa in i duchen innan det blir lite plugg. Tenta nästa måndag, bu!


 

Nä, nu ringde mamma så drar ut till dom istället ;) Skjuta upp är min melodi..

 


God morgon!

Godmorgon på er, idag är det lördag! Jag är sjukt trött efter att ha sovit väldigt dåligt i natt. Vaknade mitt i natten med en konstig känsla i kroppen, som om en miljon myror sprang runt under min hud. Jag frös och svettades om vartannat och trodde faktiskt att jag skulle bli magsjuk där ett tag men på nått sätt så somnade jag om och när jag vaknade nu på morgonen så var den känslan nästan helt borta. Åt kanske någonting som jag inte riktigt tålde igår för har lite konstiga utslag på magen oxå, underligt.

Nu sitter jag ialf här med mitt morgonkaffe och försöker peppa upp mig för 60 min spinning som jag snart ska iväg på! Perfekt ätt att starta en dag men efter min natt så har jag lite kort om sömn och jag har härlig träningsvärk från gårdagens träning! Lovely! Här ska mjukas upp!



Tränar ni idag!?


Fredag 2011-03-04

Igår eftermiddag var jag och Calle på gymmet och körde ett stenhårt pass. Jag körde mitt styrkepass 2 med cirkelträning med hjälpa av skivstänger, bollar och kettlebells och Calle tog löpbandet. Kändes i kroppen att jag har blivit starkare men jag stör mig fortfarande på att jag har så dålig kondition som jag har så den ska byggas upp.

På kvällen så var vi hembjudna på trerätters till Emily och jag blev väldigt glad att hon tänkt på mig och inte alla använt så mycket kolhydater i maten och valt bort socker i efterrätten. Du är ju för söt gumman! Blev en sen kväll men det var det värt! Hann även med att se den gamla godingen "Mary Poppins". Love it!


Bild på mig och Emily från Nya Zeeland! Shit, va roligt vi hade gumman!


Grilla?


Tror till och med Albin längtar tills det blir grillsäsong igen :P





<3

Min älskling kom hem med blommor och en ny kruka till mig igår kväll för att han vet att jag har varit lite nedstämd denna vecka. Hur underbar som helst är han min fästman :) Katten hade ner min favoritkruka förra veckan och jag har varit lite grinig över det men nu står det en ny kruka i sovrumsfönstret, Tack älskling!







Äntligen!

Min brudklänning har äntligen kommit in till butiken som jag beställde den ifrån! Ringde idag för jag tyckte att det var lite konstigt hur lång tid det har taigt och då sa tjejen att den visst hade kommit. Bra! Undrar varför dom inte ringt bara. Siktar på att åka och testa den i mitten av maj för dom vill att man ska ha med sig de underkläder som man tänker ha under klänningen och sommarens kollektioner har inte hunnit ut i butikerna ännu men sen så! Nu blir det strikt LCHF från och med imorn för jag har varit lite av en buse den här veckan ;)


Kanske inte ska göra såhär på bröllopsdagen :D Eller vad tycker ni?! haha stackars bruden!

Godmorgon

Lr, nja .. inte direkt. Omänskligt trött och har en obehaglig känsla i halsen som om jag skulle börja bli sjuk. Ska nog stå över träningen idag om det inte blir bättre. Hellre vila en dag en än en vecka sjuk. Dagen blev inte bättre när jag kom upp och upptäckte att jag inte har någon frukost hemma så blev några ostskivor och en kopp kaffe, ska jag nu stå mig på detta till efter 12? Nu skola.


Hur spenderar ni dagen? Svara gärna och pigga upp mig lite :) Vore roligt att se vilka som läser! :)


Haha snygg hat som fanns som ram till wbcamen ;D

Beroendelära

Just klickat hem lite intressant kurslitteratur till vår pågående kurs "Beroendelära". Tänkte inte köpa böckerna först men då man känner till missbrukare i sin närhet så kändes det relevant och intressant att läsa om detta mer ingående. Ni kan läsa mer om kursen HÄR.









Lånat bilderna från Adlibris.

Paganinikontraktet

Precis läst färdigt "Paganinikontraktet" skriven av Lars Kepler. Riktigt bra bok, inte riktigt lika bra som den första boken "Hypnotiören" men fortfarande rejält vass.
Handlar om vapenexport, yrkesmördare och olika personer vars öden man får följa under bokens gång. Nu längtar jag efter att det kommer en tredje bok snart <3


Någon som vet om det är på gång??





Lunch <3

Varit på myslunch hemma hos farmor och farfar idag efter skolan. Var ett tag sen så det var roligt att träffas :) Bjöds på fika som jag inte åt men kaffet dracks med andakt :P

 

Skönt att blogg.se har hittat tillbaka till webben, inte gått att uppdatera på ett bra tag nu.

 


Vilodag

Iag så står det vilodag på mitt träningsschema och jag är glad över det. Min kropp känns verkligen manglad efter gårdagens pass och träningsvärken har börjat smyga sig på. På torsdag ska jag minsann vara fit for fight och köra ett nytt ordentligt styrkepass! :)

I have a confession to make
.. Svärmor bjöd på semlor som hon bakat igår kväll. Jag har sagt att jag ska äta en semla i år och när hon hade bakat semlor bara för oss så kunde jag inte tacka nej. Det var inte lika gott som jag mindes och jag fick lite ont i magen av allt bröd.Men nu har jag årets semla avklarad ;)


Superpass

Gick direkt från skolan till gymmet idag för att köra igenom styrkepass 1. Visst, känns att jag fortfarande inte är i bra form men jag tycker att jag är i BÄTTRE form vilket är viktigt att belysa :) 530 kcal förbrända ;)
Verkligen fastnat för det här med kettlebells och cirkelträning och tycker att det är hur roligt som helst. Lite tråkigt att det inte finns gruppträning med kettlebells här i Gävle som jag vet om .. Någon som hört om det är på väg? Det gymmet rekryterar mig ;)

Nu ska jag snart ner till skolan igen och kvällskursen som jag läser på tisdagar, har seminarium idag och jag är verkligen inte peppad. Men obligatoriskt så antar jag måste dra min bak dit :/


RSS 2.0