Svartvinbärssaft

Idag när jag var på lunch hemma hos farmor så fick jag 3 kg svarta vinbär med mig hem. Det slutade med 1 liter saft och så har jag kvar till gelé som jag ska fixa imorgon samt att jag har två påsar kvar i frysen :) Oj oj mycket vinbär blev det och varken jag och Calle är så förtjusta i vinbär så spännande det här. Saften blev dock väldigt väldigt god även om det var en del pysslande.

Svart vinbärssaft

2 liter vinbär (sköljda och rensade)
6 dl vatten
5 dl socker per liter råsaft
1 krm natriumbensoat


Koka vinbären och vattnet i ca 10 minuter och vispa/ tryck vinbären mot kanten av kastrullen med en ballongvisp/sked så att du får ut så mycket saft som möjligt. Sila saften genom en silduk i en stod bunke tills det bara är bärmos kvar. Häll tillbaka saften i kastrullen och koka upp. Blanda i sockret och se till att det blir ordentligt utblandat, låt koka upp igen. Blanda ut natriumbensoatet med ca 1 msk saft och blanda ut ordentligt med resten av saften. Häll upp saften på rena, varma flaskor.
Jag ställer in mina nydiskade flaskor i ugnen för att torka och uppvärmning på ca 100 grader.










In love with a banana

Gissa om vi har en liten hårboll här hemma som älskar sin kattbanan? Den får följa med överallt! :)

"Sluta stör mitt gosande matte"

 


 

 

 

 


Skolstart!


Toscakaka och funderingar

Ikväll så kommer en av Calles  arbetskamrater med fru hem till oss på fika så då kommer ju alla äpplen som jag har hemma väl till pass och jag slängde ihop en äppeltoscakaka. Otroligt smaskigt med vispad grädde och enkelt :)

 

Ska ta och lägga upp recept på den senare om det finns intressanter? :)

 



Imorgon börjar jag skolan igen, mitt andra år på hälsopedagogiska linjen i Gävle. Ser inte direkt fram emot skolstart men å andra sidan så betyder ju det att jag kommer närmare andra mål jag har i livet. Den här sommaren har gått så snabbt och varit så händelserik. Två dop, två begravningar och vårt giftermål tycker jag sammanfattar denna sommar 2011 och livets cirkel väldigt väl.
Har jag för övrigt berättat om den fina symbolik som inträffade vid morfars begravning? Den låt som mamma och moster valt att morfars kista skulle bäras ut till var även den låt som jag och Calle valt till ingångsmarsch vid vårt bröllop. Så till tonerna av "Amazing grace" började jag en ny del av mitt liv och min älskade morfar lämnade sitt jordeliv. Det är vackert, speciellt och intimt.









Lady marmalade

3 dl färska eller frysta bär

2 dl syltsocker

1 msk vatten

1 tsk vaniljsocker

 

Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i ca 10 minuter och ta sedan en sked och häll på en tallrik, dra ett spår igenom med skeden och om det inte flyter igen så är marmeladen färdig. Häll upp på rena burkar och kyl ner. Supergod marmelad som fungerar utmärkt även i filen tycker jag :)

 

 







Äppelmos

Här kommer receptet på äppelmoset som jag kokade igår. Var och plockade några kg äpplen hemma hos mamma och pappa igår och mos är det perfekta sättet att bevara hösten. Det här receptet håller ett par veckor i kylskåpet men kan även frysas in :) Blev mannagrynsgröt med äppelmos och mjölk till frukost imorse :)




Vaniljdoftande äppelmos

ca 3 kg äpplen
1 vaniljstång
3 dl vatten
3 dl socker

Skala, kärna ut och slär äpplena i bitar. Skåra ut vaniljstången och släng ner i kastrullen tillsammans med äpplena och koka upp tillsammans med vattnet. Koka tills äpplena faller sönder (tar ca 5-10 minuter) rör om hela tiden. Ta av plattan, fiska upp vaniljstången och ta en ballongvisp eller stavmixer och kör tills du får den konsistens på moset som du önskar. Blanda i sockret och koka sedan upp moset innan du häller upp det på rena burkar. Tätförslut på en gång och ställ in i kylskåpet. Ska du frysa in burkarna så tänk på att inte fylla upp burkarna hela vägen upp. Receptet räcker till 3 mellanstora burkar.









Stöket fortsätter..


Fånga dagen


Gå gärna in HÄR på Fotograf Jennys blogg och se bilder från bröllopet. Några bilder som jag inte lagt upp tidigare :)
En riktig bildbomd har det briserat på hennes blogg idag, hehe.


Pysselstuga

Ikväll så har jag gjort jordnötssmör som jag älskar att ha på äppelklyftor som mellanmål och det är verkligen superenkelt att göra själv. Passade även på att baka formfranska och koka vaniljdoftande äppelmos så gissa vem som kommer att äta lyxfrukost imorgon? ;)



Jordnötssmör

5 dl saltade jordnötter
2 msk rapsolja

Stoppa allt i mixern och kör till det är som en smet, häll upp i burk och förvara i kylskåpet! Gott :)








Vill ni ha receptet på bröd och mos så hojta till :)









Rester av sommaren


Äppelkräm för 2 personer

3 medelstora äpplen
2 msk socker
1 kanelstång
2 dl vatten
2 msk potatismjöl

Skala, kärna ut och hacka äpplena till den storlek på bitar ni föredrar. Koka äpplen, vatten, kanelstång och socker i 5 minuter. Blanda ut potatismjölet i 1 msk vatten och blanda med äpplena. Koka upp igen men ta av spisen så fort första bubblan syns i krämen (viktigt!). Ät med kall mjölk och ev. lite extra kanel. Supergott!



Nytt

Vad har jag gjort en lördag med toppenväder? Jo, bakat bröd :) och gott blev det!







Följ min blogg med Bloglovin










Make me smart








Calle har tagit över min fruktskål!


Varit på min fina morfars begravning idag....

vignette_1314349 (MMS)

Varit på min fina morfars begravning idag. Väldigt vacker cermoni som speglade hans personlighet bra och sorgen kom över mig som en våg av verklighet att min morfar är borta. Vår lilla Fridolf kommer aldrig tillbaka till oss men våra minnen är starka.


Badrum


Före



Efter











Vi är nöjda :)


Nerver

Malin ville att jag skulle beskriva våra känslor vid de speciella ögonblicken under dagen och det är lite av en karamell som jag måste suga på lite så kommer något då och då :)

Jag tycker att den här bilden speglar bra hur nervös jag var innan vigseln :) Jag bjuder på den! Malin kommer in och säger till oss "Nu är det bara 4 minuter kvar". Jag höll bokstavligen på att krypa ur hudkostymen av nervositet. Konstigt det där för jag var lugn hela dagen innan och bara väntade på pirret att komma och sen en kvart innan vigseln så kom det som ett slag i magen. Calle var lite lugnare än mig men det var marginellt. Vi satt och skämtade med varandra och prästen inne i brudkammaren och gick igenom en gång till hur allting skulle gå till. Fick i mig en halv dextrosol och en drickyoghurt där innan oxå, tror det räddade mig från att svimma i kyrkan om jag ska vara ärlig. Ett bra tips till er andra brudar: Ta med någon enkelt att äta och dricka för dagen blir lång och aptiten är inte den bästa innan vigseln.

 


???

Är det något särskilt som ni vill att jag ska skriva mer om eller har ni någon fråga om bröllopet kanske? :)

Var inte rädda att fråga, jag svarar mer än gärna :)

Färdig

Idag så blev vi färdiga med vårt badrum, bilder utlovas imorgon :) Calle tog halvdag och kom hem och fixade med mig istället och vi har firat med mat från "Munken" och vin här hemma mitt i veckan, så mysigt att bara vara en kväll..

 


Haha vilken kaxig rackare

Har ni sett en katt kaxigare någon gång? :P En vaktmisse!





Flowers

Min älskade man kom hem från jobbet med blommor idag, en riktigt vacker höstbukett :) Tack älskling <3





Bildbomb bröllopsmiddag



















































Foton: Jenny Eriksson


Snart färdig!


Höstig svampsoppa


Home Sweet Home

Här kommer lite bilder från vår höstfina lägenhet :) Badrummet får jag lägga upp bilder på sen när det är färdigt, likaså sovrummet och hallen där det kommer lite projekt nu mot höstkanten.


Vardagsrum








Köket

















Badrumskaos


Bilder från vigseln






































Foton: Jenny Eriksson


Badrumsmöbler och duschvägg, blandare och ...

vignette_1313938 (MMS)

Badrumsmöbler och duschvägg, blandare och grejer i baksätet så vi har att göra ikväll ;)


Poträttbilder

Jag börjar med poträttbilderna från bröllopet så lägger jag upp dem i lite olika kategorier över dagarna här :)



























Foton: Jenny Eriksson (klicka på namnet så kommer ni till hennes hemsida)


Lång dag

En lång dag idag med resa fram och tillbaka till huvudstaden för att begrava Calles älskade farfar. En dag fylld av sorg men ändå lättnad. En väldigt vacker begravning med vackra tal och vacker musik.

För att prata om någonting helt annat så har vi nu anmält bröllopsannons och den kommer ut i Gävles tidningar samt gd.se nu på lördag :) Så håll ögonen öppna så att ni inte missar den :)
Och imorgon ska jag lägga ut lite fler bilder från bröllopet tänkte jag nu när vi fått våra bilder från vår duktiga fotograf Jenny, bilderna blev väldigt bra och vi är mycket nöjda! Tack Jenny :)

Bild som Emily tog på Malin och en väldigt nervös Angelica innan vigseln :)

 


Begravning i sthlm idag


Världens sötaste kusinbarn! Finaste Isabel...

vignette_1313578 (MMS)

Världens sötaste kusinbarn! Finaste Isabelle :)


First dance



Mitt hjärta, min kärlek <3

 


Minnen

Här kommer lite till bilder från vår underbara semester på Koh Samui :)


Till vänster om Calle är ingången till vår villa :)


Villamissen :)












Älskar stavningen på vissa :D











Verklighet

Idag började Calle att jobba igen efter sin semester och lägenheten gapar tomt med undantaget av en kelig misse som nog även han saknar sin husse. Jag har ägnat förmiddagen åt att städa bokhyllan här hemma och om jag hinner innan gymmet ska jag ta på mig utmaningen med att rensa min garderob :P

Tvättade huvudkuddar, bytte gardiner, köpte blommor till vardagsrummet och lite nytt till köket igår, skönt att få lite nytt här hemma för det har inte varit prioriterat det senaste året.


Du må ha börjat jobba men du är min verklighet <3

 


Nytt salt- och pepparset från Thailand


Spontanshopping

Idag skulle vi grovstäda vårt badrum bestämde vi imorse. Det slutade med att vi var in på K-rauta och köpte en duschvägg och nya badrumsmöbler sådär lite spontant :) Kommer att bli så fint när det är klart och vi får mer plats i duschen så som vi har svurit över den lilla kabin vi har nu. En investering i vår lägenhet känns väldigt bra nu efter alla investeringar vi gjort i oss själva den här sommaren :P Allting kommer från Hafa då det var -20% på hela deras sortiment just nu, inte helt fel ;)







Bilderna kommer från Hafas hemsida.


Vi kommer att ha klarglas i vår duschvägg dock, snyggare enligt oss. Kommer om ca 2 veckor! Kommer att bli såååå fint :)



Igår blev jag officiellt Angelica Nyqvist ...

100media_imag122 (MMS)

Igår blev jag officiellt Angelica Nyqvist :) idag ska vi iväg och ta kort så att jag kan få mitt nya körkort :) ikväll blir det kräftskiva hos Malin och Micke så blir att baka en västerbottenpaj nu på eftermiddagen oxå, gott!


Vår bröllopsdag i ord

Jag kan inte med ord beskriva hur nervösa vi var innan vi skulle gå in i kyrkan. Jag var helt lugn hela dagen under sminkning och fix av hår men sen en kvart innan vi skulle gå in så var det som om någon slog mig i magen med ett basebollträ. Jag blev yr och illamående och stackars älskade Calle visste inte riktigt vad han skulle säga för att lugna ner mig. Calle var nervös hela veckan innan istället så han spred ut sitt lite bättre kan man säga. Malin kom in och så säger hon "Nu är det bara 4 minuter kvar", tror ni att det blev lättare att andas då? haha, neeej.
Sen kom prästen in i brudkammaren och sa att det var dags att köra igång. Vi ställde oss utanför innerdörrarna  på kyrkan och lyssnade på klockorna som klämtade och precis när vaktmästaren var på väg att öpnna dörrarna började Calle att gråta så vi fick stå kvar lite extra. Många säger att denna stunden innan är den bästa på dagen, vi kan inte hålla med om det för vi var så nervösa. När dörrarna väl öppnades så hörde vi vår ingångsmelodi "Amazing Grace" spelas och sen drog Calle iväg i en takt som lämnade ett dammoln bakom sig och jag fick säga till honom att sakta ner för jag hängde inte med :P Haha. Kan inte säga att det var många ansikten som jag såg på vägen in i kyrkan och Calle säger detsamma, jag valde att fokusera på min lillasyster som stod längst fram och som skulle hålla i min bukett under vigselakten.




När vi väl kom fram till altaret så stod vår präst och log och det var då som jag tog ett krampaktigt tag i Calles hand och viskade att jag nog svimmar snart för allt blev gråtonat och det började att sticka i min hud, Calle kände lika så vi stod alldeles tyst under första psalmen och bara stirrade ner på en punkt på golvet. När vi sagt våra löften så kändes allting mycket bättre och färgen började att komma tillbaka till kinderna. Malin och Micke spelade och sjöng "Du är allt" som solosång och då var även den enda gången i kyrkan som både jag och Calle fällde en tår. Det var otroligt vackert, tack igen våra fina vänner! <3
I slutet så gjorde prästen ett tecken på att vi skulle vända oss om och gå ut till vår valda låt "What a wonderful world" och vi borde nog ha stått kvar en liten stund innan vi började att spurta ut men våra hjärnor sa bara till oss att gå och det gjorde vi.






En bild på klänningslivet och lite på ringen :)


Lovar er fler bilder så fort som vi får dom. Vi har själv inga bilder tagna från själva vigselakten nämligen så dessa har jag lånat från Malins blogg. Ni som tog bilder får gärna skicka över dem till oss :)
Vi är otroligt nöjda och glada över vår bröllospdag, så mycket kärlek och glädje som vi fick dela med våra nära och kära. Hela dagen gick utan några större missöden och vi kommer alltid att minnas dagen som en av de bästa i våra liv.







Cyklat ut till huselieharen och ätit halst...

collagecreator_c (MMS)

Cyklat ut till huselieharen och ätit halstrad röding med dillstuvad potatis och sen en marängsuisse, underbart gott!


Gofisen!


Onsdagslunch hos farmor, alla kusinerna hä...

100media_imag121 (MMS)

Onsdagslunch hos farmor, alla kusinerna här, faster och min älskade man :)


I have a dream (icecream)













Inget att mörka, makarna Nyqvist är glupska på glass ;)



Hemma

Vi landade strax över 8 imorse och har kommit hem, tvättat, packat upp och kelat massor med missen. Det var en turbalent flygtur så det blev inte så mycket sova för oss som det nog borde ha blivit så är lite slitna idag. Ska strax iväg till bomhus och fira pappa som fyller år idag :) Grattis pappa :)

Min fot klarade hela resan utan större problem. Gjorde som mest ont under start och landning men annars så ilar den mest och gör ont att stå på, tänkte på att röra benen mycket nu under resan vilket jag inte gjorde på vägen ner.

Kommer att komma en massa bilder från resan och bröllopet, jag lovar :)










Aldrig fått en mojitoslush tidigare :P God var den dock! Calles tjejdrink i bakgrunden :P





Lika som bär? ;)



Naturligtvis görs ett studiebesök hos McThai :) Dom hade tunapie (tonfiskpaj) på menyn!




Så vad har Angelica gjort idag då? Jo spen...

Så vad har Angelica gjort idag då? Jo spenderat timmar på sjukhuset här i Thailand. Varför? Jo för jag har en blodboll i foten som gör sjukt ont men dom har tagit blodtryck och feber så dom tror inte att det är en propp. Fått medicin och foten fint bandagerad med tydliga order om vila och bekväma skor. Gör grymt ont att gå så trippar på tå genom stan ikväll för imorgon åker vi hem, kram från oss!


Oönskat besök hos oss!

Gissa vad som låg och spanade på oss här om kvällen när vi kom hem? en ORM! Usch! Nej, inte önskad för fem öre!





Sorry mamma ;)


Inköp


Memory

Vila i frid morfar, kommer alltid att minnas dig för den du var när du fortfarande var vår lilla Fridolf. Skönt att du äntligen funnit ro även om det är tungt att du lämnat oss. Dagen idag blir stilla med lite strand och mys i det soliga vädret.

Tack mamma och pappa för att ni valde att berätta det även om jag är på semester! Ni behöver inte oroa er, Calle tar väl hand om mig även om han kan vara lite pjoskiig ;) Älskar er!





Koh Nangyuan & Koh Tao

Igår gjorde vi en utflykt till vad som blivit utnämnt till en av världens vackraste öar och ja den var vacker :) En balans mellan vackert orörd men bebodd och för oss som värnar om djur var det skönt att se att alla hundar och kattern gick med halsband och inga ben stack fram under pälsen. Det blev klättring till utsiktsplatsen, bad, snorkling, lunch, åka katamaran och guppbåt. En riktigt härlig dag med mycket sol så våra ryggar ser ut som den på en kokt kräfta idag. Kanske tar oss till stranden idag och bränner framsidan oxå, hehe. Jämnröd :P

































Elefanter i sängen

Två små söta handdukselefanter stod det i vår säng idag när vi kom från stranden. Lr ja, de var söta innan Calle fick för sig att vara sig själv.

Dagen har spenderats på stranden med strålande sol. Calle har åkt jetski och jag fegade ur för jag trodde en haj skulle hoppa upp och bita mig i baken :P Dom bilderna vi tog på stranden och stan de senaste kvällarna är dock med lilla kameran och den kabeln glömde vi hemma :( Men men får kompensera när vi kommer hem, hehe.





Sen kom Calle:



What to say?!


Vår dukning



















Så blev vår dukning. Alla korten är tagna dagen innan bröllopet och jag lovar att lägga ut fler bilder av dagen allt eftersom :) Sen kommer ju även lite bättre kort kanske när vi får fotografens bilder och inte bara våra amatörfoton :) Ska beskriva hur dagen var i detalj men först måste jag ta av mig mina naglar så jag kan skriva som folk igen, haha!


Bilder

Lägger in lite olika bilder oxå för jag vet hur mycket Malin gillar det ;) Tror inte jag har sagt det men vi har utsikt rakt ut i bukten och ut mot havet och varje kväll så ser vi mängder med fyrverkerier från andra sidan ön, himla mysigt!



En av klänningarna jag köpt! :) Himla skön!












Trouble in paradise

Minneskortet vi har tagit bilder på de senaste två dagarna verkar vara trasigt, surt! En massa kort som vi inte kan lägga över till datorn och hoppas hoppas att vi kan rädda dom när vi kommer hem. Tur juag köpte ett extra, just in case, innan vi åkte :)
Hittat ett guldkorn till matställe på stranden här som vi lätt kommer att missbruka till luncher nu ;) Testade Fried yellow noodles with chicken and soy idag och det kan vara det godaste jag ätit när det kommer till thaimat, nice!

Nu ska vi dricka upp våra winecoolers och dra ner på stan för mat och shopping!

Men nu ska ni få möta Mårten som vi tillfälligt adopterat här nere :D Han bor vid vår pool, lätt coolaste killen i stan!









RSS 2.0