Äppelmos

Här kommer receptet på äppelmoset som jag kokade igår. Var och plockade några kg äpplen hemma hos mamma och pappa igår och mos är det perfekta sättet att bevara hösten. Det här receptet håller ett par veckor i kylskåpet men kan även frysas in :) Blev mannagrynsgröt med äppelmos och mjölk till frukost imorse :)




Vaniljdoftande äppelmos

ca 3 kg äpplen
1 vaniljstång
3 dl vatten
3 dl socker

Skala, kärna ut och slär äpplena i bitar. Skåra ut vaniljstången och släng ner i kastrullen tillsammans med äpplena och koka upp tillsammans med vattnet. Koka tills äpplena faller sönder (tar ca 5-10 minuter) rör om hela tiden. Ta av plattan, fiska upp vaniljstången och ta en ballongvisp eller stavmixer och kör tills du får den konsistens på moset som du önskar. Blanda i sockret och koka sedan upp moset innan du häller upp det på rena burkar. Tätförslut på en gång och ställ in i kylskåpet. Ska du frysa in burkarna så tänk på att inte fylla upp burkarna hela vägen upp. Receptet räcker till 3 mellanstora burkar.









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0