Gulashsoppa & ostplättar
Receptet kommer från Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-kokbok :) Sååå gott!
Gulaschsoppa
400 gram blandfärs
1 stor lök
5 vitlöksklyftor
1 msk hel kummin
2 buljongtärningar (gärna ekologisk)
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1-2 tsk salt
1 liter vatten
smör
Finhacka löken och stek mjuk i smör men se till att den inte hinner få färg. Bryn färsen och låt purén, kummin och paprikapulver stekas med sista minuten. Sänk värmen och tillsätt vatten, buljongtärningar, tomatkross och salt. Låt sjuda 20-30 min.
Ostplättar
3 dl riven ost -gärna fet och smakrik såklart ;)
3 ägg
3 msk majonäs
oregano
Riv osten på rivjärnets grova sida. Rör samman lite nonchalant med majonäs och ägg. Klicka ut matskedstora samlingar på bakplåtspapper och strö över lite Oregano. Grädda hastigt gyllenbruna. 250 grader i ugnen :)
Gulaschsoppa
400 gram blandfärs
1 stor lök
5 vitlöksklyftor
1 msk hel kummin
2 buljongtärningar (gärna ekologisk)
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1-2 tsk salt
1 liter vatten
smör
Finhacka löken och stek mjuk i smör men se till att den inte hinner få färg. Bryn färsen och låt purén, kummin och paprikapulver stekas med sista minuten. Sänk värmen och tillsätt vatten, buljongtärningar, tomatkross och salt. Låt sjuda 20-30 min.
Ostplättar
3 dl riven ost -gärna fet och smakrik såklart ;)
3 ägg
3 msk majonäs
oregano
Riv osten på rivjärnets grova sida. Rör samman lite nonchalant med majonäs och ägg. Klicka ut matskedstora samlingar på bakplåtspapper och strö över lite Oregano. Grädda hastigt gyllenbruna. 250 grader i ugnen :)
Servera soppan med oblyga klickar Creme Fraiche :)
Kommentarer
Trackback