Blev visst en utekväll efter en dag med so...

100media_imag113 (MMS)

Blev visst en utekväll efter en dag med sol och bad med emily.. röd och härlig ute på krogen med älsklingen och sötaste Mimma och Louis :)


Besviken

Ni anar inte vilken mardröm jag och Emily var med om igår. Satte oss i bilen och åkte 90 min till brudbutiken för att hämta min klänning som skulle vara klar den 14e juni. Först när vi kommer fram ser vi att de ändrat öppettider över sommaren som de inte skrivit ut på deras hemsida så vi får vandra runt i 2 timmar innan de öppnar. När vi väl kommer in möts vi av nyheten att min klänning inte alls är klar (!!!) och att dom ALLTID ringer till sina kunder när klänningen är klar. Hon sa inte det när vi var där sist och dom ringde heller inte när min klänning kommit till butken från första början utan det fick jag själv ta reda på. Ingen ursäkt, ingenting. Nästa fredag lovade hon mig att den kommer att vara klar och jag hoppas att det inte är några ändringar som måste göras då för nu börjar tiden rinna från oss. Åker dit tidigt på morgonen och om något ska ändras måste det göras över dagen innan jag åker hem igen, inget annat är okej. Lång tråkig väg att åka dit och som ni vet är inte bensin gratis i dagsläget. Nä, usch och fy för det bemötandet!

Tur att Fredrica varnat mig för konstiga bemötanden och hastiga avhopp när det kommer till att planera bröllop :)



Sooooool

Vilket väder vi har fått, sommar är äntligen här. Här för att stanna hoppas jag :) Idag har jag cyklat hem till farmor och farfar och ätit lunch och tjuvat lite sol, blir ju inte så mycket annars när man bor i lägenhet. Gett mig tusan på att ha lite färg när vi gifter oss :) Nu ska jag bara väcka Calle som tagit en powernapp så ska vi dra iväg till systemet och handla all champagne til brudskålen och drycken till desserten.. Vinet måste vi beställa oxå, mycket med det här :)

Var till IKEA igår och köpte hem 66 st champagneglas och några vattenflaskor (slom) som jag håller på att dekorera nu för fullt :P Varför inte pyssla lite vet jag, hehe. Vårt förråd är så fullt nu att det är löjligt, haha.


Lite Thailandsbrun skulle ju inte skada ;) Men kommer inte att gå så solskygg som jag är, hehe.


Bad!


Kvällsläsning och missemys


Måndag 2011-06-27

Idag har varit en riktigt bra dag! Vaknade rätt sent så slängde i mig frukost och cyklade ut till mamma och pappa för att sola lite och snacka skit :) Sen hängde jag med dom ner på stan och dom shoppade lite till deras nya kök och så tog vi en öl på O´learys och sen åt vi lite mat och drack vin :) Väldigt mysigt! Länge sen jag spenderade en hel dag tillsammans med föräldrarna. Blev en del bröllopssnack oxå :)

Mina söta päron :)

 

 


4 veckor

4 veckor kvar. Konstig känsla men det som börjar komma krypandes är nervositet, mest för allt som kan gå fel :P Hur dum är man inte som sitter och tänker igenom allt som kan komma att gå fel under dagen och hur man kan förhindra det. Det handlar ju mest om saker som ingen förutom jag märker :P måste sluta med det nu!

Kvällen igår blev riktigt lyckad och vi myste tillsammans med vänner och god mat. Albin trivdes i partytältet och sov som en stock på natten vilket var skönt. Idag har vi tagit det väldigt lugnt och tittat på film och dokumentär, ätit pizza och lite godis .. aj aj.. ;)





Bröllopssida

Ja, vi har ju faktiskt sen sån oxå. Hade jag hunnit glömma bort men mamma sa hon är inne ofta :P haha..

www.brollopstorget.se/brudpar/jelicacalle/

Midsommar

Glad midsommar på er allihopa! Vi har hunnit vara ut till farmor och farfar med en cookie-rabarberpaj och fikat lite nu på förmiddagen. Farmor fyller nämligen år idag :) Grattis igen farmor..

Calle fick åka in och jobba några timmar imorse, stackarn. Var han så lycklig igår att han äntligen fick vara ledig och slappna av och faktiskt reflektera över vad som hänt. Vi var uppe rätt sent igår och två timmar efter vi somnat lite ringde hans jobb, någon var sjuk och han skulle inte och öppna. Så fyra timmars sömn blev det för min älskade i natt så nu har han slockat hemma här innan vi ska iväg igen :P





30

Idag är det 30 dagar kvar och vi känner att vi har allt under kontroll. Vi har stött på lite hinder efter vägen nu som sänkt oss lite i humör men vi har gått igenom mycket tillsammans och vi kommer att klara detta och växa oss starkare. Mitt hjärta går ut till Calles familj idag och speciellt hans farmor. Vi har inte sovit bra inatt så ikv ska jag ta och bjuda min kärlek på bio, super8, som jag egentligen är för feg för att se ;)

Under dagen ska jag jobba med placeringsskyltar, tar väldigt lång tid sånt här men det är lite roligt trots allt.
På eftermiddagen blir det ett träningspass hemma i vardagsrummet så att jag får svettas lite idag oxå ;) 29 dagar duktig kvar ju sen är det fritt fram för kakmonstret igen, hehe.


 


Diet

Nu när det är mindre än fem veckor kvar är det dags att ta sig själv och sina bristande matvanor i kragen :P Vet inte vad det är med mig och sötsaker. Jag är aldrig så sugen som när jag har någonting framför mig som jag vill se bra ut inför, hur kan det bli så?

Iallafall så är jag inne på andra veckan av nyttigare kost och snaran drogs åt ytterligare idag då förra veckan blev lite av en mjukstart för att inte chocka sönder kroppen. Sagt till Calle att jag kan vara lite en av bitch stundvis de dagar sötsugen blir övermäktigt och jag lite trött. Bra att varna sambon iallafall så han förstår de blottade gaddarna, haha. Men men bara 33 dagar kvar att stå ut och det tycker jag att jag borde klara. Nått litet då och då tänker jag unna mig så jag inte tappar förståndet. Hoppas på att kunna tappa kanske 3-5 kg innan bröllopet.



Avslappnad? Nja..

Har haft sommarlov i två veckor nu och har hela tiden haft saker att göra så har inte riktigt kunnat slappna av så mycket som jag skulle vilja men det ska jag under nästa vecka. Jag vill gå ner på biblioteket och låna en massa böcker och slappa med men jag har ju placeringsskyltar och festprogram m.m som hänger över mig så vet inte riktigt om jag kan det än.

Idag så är vi nere på 62 st gäster på bröllopet. Nu hoppas jag inte att det blir fler avhopp för idag har jag gjort om hela bordsplaceringen och det tog mig flertalet timmar så nu får det vara nog :P

Har ni gjort idag då?


 

 


Framsteg

Vi kom rätt långt med vår planering igår faktiskt och kände oss näjda när vi väl kröp ner i sängen. Bordsplaceringen är gjord och naturligtvis finns det vissa brister men nu får det vara såhär.
Eftersom två stycken valde att hoppa av nu, två veckor efter sista o.s.a, så fick vi börja om lite och göra om. Såhär i efterhand är vi rätt glad att dessa valde att hoppa av då det visat sig att de inte alls är de vänner som vi trodde.

Idag ska vi fixa de sista detaljerna på vigselprogrammen, fortsätta med festhäftet, inhandla lite saker och träna lite på valsen som aldrig sitter.
Nu måste vi börja handla in lite saker och ställa i lägenheten så att vi inte måste köpa allt sista veckan. Det kommer att finnas en bröllopshörna någonstans här hemma alltså, hehe, men vad gör man inte?



GAH!

Den som sa att det var enkelt att snickra ihop en bordsplacering och sen få med den i festhäftet borde släpas naken i lera .. Hur ska man placera allt folk? Vad passar lokalen? Vilka kan hålla en konversation utan att den spårar för mycket? Vilka är blyga? vilka äldre borde sitta med folk de känner? Sjuuuuuuukt svårt!

Calle och jag har efter dopet idag skrivit ut alla vigselprogrammen efter mycket trixande! Nu håller vi på för fullt med festhäftet och som sagt bordsplaceringen. Tur det finns rödvin ;)

Såhär känner vi båda oss just nu! ;D

 


Typiskt

Hur typiskt är det inte att när jag ska skriva ut vigselprogrammen så tar patronerna slut i skrivaren? Haha, lite less? Det var min plan för dagen det. Får ta tag i det efter morgondagens dop istället :)

Nu ska jag hoppa in i duschen efter ett hurtigt träningspass och städa lite inför kvällens regniga grillfest :P


Bejbis dag

Idag fyller Calle 26 år mitt i sommarvärmen som äntligen hittat tillbaka ;) Kommer vi att få höra ikv igen av Calles mamma att det är lika soligt som den dag han föddes .. (som varje år), hehe.
Gjort smörgåstårta, kokat äppelkräm och dragit med honom till en klasskamrat som gav massage! :) Så nu kommer familjerna snart!

Btw, Kantorn älskade våra låtval och tyckte att det skulle bli toppenroligt att spela dem! Toppen!

Check


Dagens To-Do:

  • Mejla kantorn om låtval under vigselakten
  • Mejla vigselprogrammet till vår präst Henrik
  • Bekräfta antal tårtbitar och bokning av tårtställning
  • Fila lite på festprogram
  • Powerafro med Emily
  • Baka bröd
  • Hämta paket från posten
  • Myskväll med Emily:) ... Calle är i sthlm :(

Vi började lite med bordsplaceringen igår, tror vi underestimerade lite hur svårt det egentligen är. Kommer att ta mycket tid framöver det. Vem ska sitta var och bredvid vem? gah, kommer ta tid det. Knep, någon? ;)

Cookies

Mitt enda inköp på ölandsresan blev kakburkar :) Hade inga innan dess och de är ju bara såååå söta!! :)



Öland

Tack för en underbart rolig och mysig helg Malin och Micke!! :) Visade sig att färstingar <3 Malin men ingen hann sätta sig utan de kröp mest runt :P hehe, vi som varit där så många ggr och inte fått någon. Otur!

 

 


Måndag 2011-06-13

Idag har farfar fått komma hem från sjukhuset. Farmor ringde mig imorse och vad mig hjälp henne att hämta honom så åkte dit direkt och skjutsade hem farfar så kom Pernilla en sväng sen oxå! skönt att syster är hemma igen, så ordningen är återställd på två sätt!

Ikv ska jag och Calle testa på brudvalsen! Snart har vi fått en timmes övning om vi slår ihop alla gånger.. så går det med våra tålamod. Bilder från Öland kommer oxå :)


Nu åker vi hemåt igen.. hemma om ca 8 timm...

100media_imag110 (MMS)

Nu åker vi hemåt igen.. hemma om ca 8 timmar, Jej.. vi har saknat missen väldigt mycket så nästa gång är det albin som följer med ner :-) farfar ska förmodligen opereras idag lr imorgon så jag har inte sovit bra i helgen. Hoppas att allt går bra!


Kroppkakor med lingonsylt och vispad grädd...

100media_imag110 (MMS)

Kroppkakor med lingonsylt och vispad grädde! Gott, det växer på en måste jag säga. Nu ska vi ut på rundtur kring norra ön och fota lite.. Calle är grymt bakis bara :P blev lite snaps för han och Micke igår, lr inte så lite heller kanske..


Ren protest?


Ac inskaffad och nya vattenmuggar blir fra...

100media_imag110 (MMS)

Ac inskaffad och nya vattenmuggar blir framställda bara för att Albin inte ska få värmeslag ;) vår lillponke :)


Onsdag 2011-06-08

Farfar ligger på sjukhuset. Så kan jag summera den här dagen. Farmor ringde mig imorse och berättade att han segnat ner på golvet hemma i deras kök igår kväll och slagit huvudet i en skål. Han fick sy en massa stygn men det mest otäcka är att han bara svimmade av sådär. Jag hoppas att det beror på värmen men läkarna vill hålla honom en natt till för att kolla ekg och grejer så nu håller vi alla tummar och tår!

Imorn åker vi till Öland med Malin och Micke, its gonna be epic (som Calles gäng skulle säga :P). Kommer hem igen på söndag. Inbrottstjuvar göra sig eh besvärat för Emily kommer bo med våran lilla misseskrutt under dessa dagar :) Tack gumman! Betyder så mycket!




Längtar ner så mycket nu! kommer inte hinna ner sen förrän i höst så vi ska njuta :)


Hemtentan inslängd och missen har däckat i...

100media_imag109 (MMS)

Hemtentan inslängd och missen har däckat i kojan :P nu ska jag mysa i soffan bara för att jag kan..


Nervös

Imorse slog det mig lite att jag snart ska gifta mig med Calle. Känns konstigt att tiden har gått så fort och att det redan är sommar. Tidigare kände jag att jag skulle ha hur mycket tid som helst på mig att fixa med allting kring bröllopet på sommaren men nu börjar jag bli lite stressad. Sista veckan innan bröllopet så kommer jag bara att baka och fixa det sista så alla de stora saker såsom placeringskort och liknande måste vara färdiga innan dess..

Ja ja allt kommer att ordna sig, jag har underbara vänner som hjäper mig i vått och torrt så ingen oro över det!
Nu dags för dagens 10h pass med hemtenta, rent hat!


Tungt

Idag är är det tunga ögonlock som gäller. Jobbigt att sitta med hemtentan 9-19 på dagarna och känna att man inte kommer någonstans. Sen ska jag finna i mig att umgås med Calle och få honom att känna sig så speciell som han är, vilket är svårt när man är trött för övrigt. Sagt åt honom att det är bitch-alert på mig fram tills det att jag är klar med tentan! Natten som kommer så ska jag ialf sover mer än 6 timmar, typiskt helg och sena kvällar :P


Busted! Han trvivs bland mattes shorts och jeans... bara till att rolla allting då :S


Partytajm.se

Skickat efter muffinsformar och tårtpapper från partytajm.se som har kommit nu, verkligen hur söta som helst! Tårtpappren kommer att läggas på vita porslingstallrikar på bröllopet och sen kakor, vi ska ha sju sorters kakor är tanken och muffinsformarna ska fyllas med laktosfria cupcakes med vit frosting och jordgubbsströssel :) Mumma!


 

 

 


Skräck

Startade datorn på balkongen när jag kom hem från ett pass i skolan och gick in för att hämta lite böcker. När jag kom ut så står Albin på tangentborden och på skärmen så lyser orden "Tryck enter om du vill fortsätta återställningen" :O Katten hade kunnat radera hela datorn helt på egen hand! Total skräck med tanke på de väldiga timmar jag lagt ner på hemtentan och vigselprogram, festprogram och allt annat som vi har sparat på hårddisken. Kommer inte lämna datorn oövervakad igen, det är ett som är säkert det..

För övrigt kan jag tillägga att det inte är ett dugg roligt att sitta inne och titta ut på det här vädret!


En bit av himlen

Igår fick jag hem mitt hårband som jag beställde i förra veckan från Etsy.com och oj oj oj säger jag bara! Det är så vackert att jag nästan blev tårögd ( var nog lite trött från en heldag med hemtenta oxå) :P Det är bling, pärlor och silver samt sidenband .. det är otroligt vackert måste jag säga! Jag kommer att känna mig som en sessa, vilken ovan känsla! :)

Nu blir det hemtenta! Tanken är att sitta i skolan 9.30-16 i skolan och sen hem och vila skallen.



Sommar i skallen

Hur ska detta gå att skriva en hemtentamen med detta underbara väder utanför fönstret? En sak är då klar, jag kommer inte att vara så social innan jag är klar med skiten!


Hur njuter ni av vädret idag? Låt mig få ha sommar genom er :)


Torsdag 2011-06-02

Tog mig ut på en promenad idag men det tog emot så jäkligt att jag gick i 50 min när jag tänkt att gå i ialf 90 min. Så kan det vara ibland, känner mig inte på topp heller så skulle gissa på att det går hand i hand. Men men bara hoppas att det blåser förbi fort för vår hemtenta släpps imorgon och jag vill ha det gjort så fort som möjligt.

Har varit produktiv på andra fronter idag gjort och gjort vårt vigselprogram. Nu ska jag bara köpa material så att vi kan skriva ut dom och fixa i ordning dem men ingen stress där inte, 7 veckor kvar att fixa sånt :)

Nu ska jag snart hem till Sussi på födelsedagsfika och lite matmys :)

Om 5 dagar är min lillasyster hemma i Sverige igen! :)

 


Onsdag 2011-06-01

Idag är terminens sista skoldag och redovisning står på schemat men det är ju den sista så tror jag överlever ;) På fredag kl 12.00 släpps hemtentan och det är den som jag fokuserar på nu. Jag vill ha klar den så fort som möjligt för nästa vecka åker vi till Öland med Malin och Micke. Emily kommer att bo här under tiden och ta hand om vår lillkisse :) Det blir toppen, vet ingen som har bättre hand om djur :)

Nu ska jag cykla ner till stan och äta lunch med gruppen innan redovisningen :)

Längtar till Öland, vill åka nu nu nu! :)

 


RSS 2.0